Державне регулювання цін на ліки з часом торкнеться і діабетиків

Міністерство охорони здоров'я України розглядає можливість розширити програму реімбурсації (часткового відшкодування пацієнту вартості лікарських препаратів) на таблетовані ліки, що застосовуються при лікуванні цукрового діабету. Про це Міністр охо..

Міністерство охорони здоров'я України розглядає можливість розширити програму реімбурсації (часткового відшкодування пацієнту вартості лікарських препаратів) на таблетовані ліки, що застосовуються при лікуванні цукрового діабету. Про це Міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова повідомила під час брифінгу для регіональних журналістів, який у вівторок відбувся у МОЗ України.

У минулому році, нагадала Міністр, почав діяти пілотний проект, що передбачає часткову компенсацію вартості ліків для хворих на гіпертонічну хворобу. У нинішньому році на продовження дії пілотного проекту з державного регулювання цін на лікарські засоби від гіпертонії державним бюджетом передбачено 191 мільйон гривень.

За підсумками минулого року, в результаті дії цього пілотного проекту, хворі на гіпертонічну хворобу стали на 12% частіше звертатися до лікаря, попит на ліки від цієї хвороби зріс на 12-18%. У результаті комплексних заходів регулярне лікування почали 2,35 млн. чоловік, у яких була виявлена гіпертонічна хвороба.

Прес-служба МОЗ України

Похожие материалы