Посол Індії: В Україні не буде дефіциту індійських ліків

Посол Індії: В Україні не буде дефіциту індійських ліків

22 лютого на ForUm 'е відбулася онлайн-конференція з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Індія в Україні Радживом Кумаром Чандер.

22 лютого на ForUm 'е відбулася онлайн-конференція з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Індія в Україні Радживом Кумаром Чандер.

В ході спілкування з читачами Посол розповів про перспективи торгівлі між Україною та Індією, про експорт індійських ліків в нашу країну.

Зокрема, було задано наступне запитання: Відомо, що в Україні великий відсоток ліків індійського виробництва. Наш уряд нещодавно запровадило обмеження на реалізацію іноземних препаратів. Чи можливий дефіцит індійських ліків в Україні? Вдарить це по фармацевтичному ринку Індії?

- Ми сподіваємося, що на українському ринку не буде дефіциту ліків індійського виробництва. Під час візиту Президента України до Індії українська сторона узагальнила і високо оцінила внесок індійської фармацевтичної галузі в сектор охорони здоров'я України, оскільки ліки з нашої країни є одними з перших у рейтингу за ціною і якістю.

Наші країни домовилися сприяти експорту індійських ліків в Україну. Індійські препарати займають перше місце у вашій країні за обсягами поставок (в цілому на суму 325 мільйонів доларів на рік).

Я радий повідомити, що зараз тривають переговори між індійською Асоціацією фармацевтичних виробників – IPMA, яка веде переговори з українською владою. В Індії через кілька місяців відбудеться зустріч спільної робочої групи з питань фармацевтики.

Ліки індійського виробництва на 30-40% дешевше, ніж у найближчих конкурентів. Індія – найбільший виробник ліків, який поставляє ліки на суму понад 10 мільярдів доларів по всьому світу, включаючи США і Європейський Союз.

Я сподіваюся на зростання фармацевтичної галузі, про яке керівництво обох наших країн заявило як про важливий напрям співпраці.

За матерыалами: diklz.gov.ua, for-ua.com