Держлікслужба працюватиме у вихідні дні для відпрацювання заяв та видачі ліцензії з імпорту ЛЗ

На сайті Міністерства охорони здоров'я України опублікований Наказ МОЗ України від 20.02.2013 № 143 "Про затвердження Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з імпорту лікарських засобів".

На сайті Міністерства охорони здоров'я України опублікований Наказ МОЗ України від 20.02.2013 № 143 "Про затвердження Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з імпорту лікарських засобів".

4 липня 2012 року Верховна Рада України прийняла зміни до Закону України про ліцензування окремих видів діяльності, якими було запроваджено ліцензування імпорту лікарських засобів. Вказані зміни набирають чинності 1 березня 2013 року.

Ліцензування імпорту лікарських засобівє світовою нормою, яка гарантує якість, безпеку, ефективність та відповідність вимогам реєстраційного досьє кожної серії лікарського засобу. Відповідні зміни законодавства дозволять локалізувати в Україні відповідальність іноземного виробника лікарських засобів за якість продукції, що ввозиться на територію України.

Вартість ліцензії на імпорт ліків складає 1 мінімальну зарплату (станом на 26.02.2013 вона становить 1147 грн), що не може вплинути на ціну ввезених в Україну препаратів, оскільки ліцензія видається на весь заявлений імпортером асортимент і є безстроковою.

Держлікслужба України, як орган ліцензування, працюватиме у вихідні дні 2 та 3 березня 2013 року для якнайшвидшого відпрацювання заяв та видачі ліцензії з імпорту лікарських засобів.

«Введення ліцензування з 1 березня створить додаткові передумови для зниження цін на лікарські засоби імпортного виробництва, або, принаймні, збереження їх на нинішньому рівні завдяки усуненню посередників», – підкреслив О. Соловйов.

При цьому процес видачі ліцензій буде максимально спрощений, адже ліцензія видаватиметься лише за заявою суб’єкта господарювання. «Ні про які додаткові контролі якості ліків в Законі про ліцензування не йдеться», – наголосив Голова Держлікслужби України.

http://www.diklz.gov.ua

Похожие материалы