Андрій Сенченко: Син Богатирьової причетний до скандальних вакцин

Народний депутат фракції «Батьківщина» Андрій Сенченко продовжує власне незалежне розслідування щодо обставин закупівлі Міністерством охорони здоров’я скандальних вакцин у фірми сина Раїси Богатирьової «Фармстандарт-Біолік».

Народний депутат фракції «Батьківщина» Андрій Сенченко продовжує власне незалежне розслідування щодо обставин закупівлі Міністерством охорони здоров’я скандальних вакцин у фірми сина Раїси Богатирьової «Фармстандарт-Біолік».

Заява

народного депутата України Сенченка А.В.

про хід незалежного розслідування зловживань у МОЗ

На теперішній час повністю виявилися основні напрями протидії проведеному розслідуванню з боку міністра охорони здоров'я Богатирьової та її сімейного клану.

На урядових засіданнях, у засобах масової інформації та в т.ч. телеефірах, здійснюються масовані спроби медико-політичних маніпуляцій. Дискусія плавно відводиться від питання корупції і, як наслідок, від питання блокування механізму контролю якості вакцин, що постачаються сином міністра та від питання відповідальності у випадку тяжких наслідків.

Суспільству підкидається тема для нескінченної дискусії – «Чи потрібні щеплення взагалі?». Далі – більше! Додаються «страшилки» про те, що нас, таких, нещеплених, в Європу не візьмуть.

Точно не візьмуть. Тільки нещеплених - від беззаконня та корупції.

Паралельно, з'являються оплачені кланом Богатирьової матеріали про те, що світові фармацевтичні монстри замовили депутатське розслідування з метою просування своїх дорогих вакцин на шкоду чесному українському виробникові «Фармстандарт-Біолік».

Але тут прослідковується явна неузгодженість. Одне з питань, на які в процесі розслідування необхідно дати чітку відповідь, полягає не в тому, чия вакцина закуповується Міністерством охорони здоров'я, а в тому, в чиїх інтересах, всупереч позиції ВООЗ та Академії медичних наук, проводиться тотальна вакцинація від вірусного гепатиту В немовлят в перші години життя.

Крім перерахованих маніпуляцій, міністр Богатирьова особисто дезінформує громадян через засоби масової інформації.

Так, на брифінгу 4 лютого ц.р. міністр Богатирьова заявила, що її син Олександр не є співвласником «Фармстандарт-Біолік».

У цей же час, я володію випискою з реєстру акціонерів ЗАТ «Біолік», яка підтверджує, що Олександр Богатирьов 5 листопада 2010 легалізувався в якості власника 19, 6827% акцій зазначеної компанії, а 17 листопада 2011 року вже мав 19,7355% акцій компанії «Фармстандарт-Біолік».

Лише 6 лютого цього року Олександр Богатирьов «продав» належний йому пакет акцій своєму партнерові пану Забудкіну, і тільки 15 лютого ц.р. компанія офіційно повідомила, що Олександр Богатирьов звільнився з посади члена наглядової ради ПАТ «Фармстандарт-Біолік».

Таким чином, міністр Богатирьова 4 лютого публічно брехала громадянам країни на брифінгу в Кабінеті Міністрів України.

У ході перевірки, проведеної Генеральною прокуратурою за моїм депутатським зверненням, виявлено факти порушення законодавства про державні закупівлі.

Однак сімейний клан Богатирьової вживає масовані зусилля, спрямовані на перекваліфікацію системної корупції в МОЗ в окремі помилки виконавців.

У зв'язку з викладеним, вважаю своїм обов'язком звернути увагу на розкриту Антимонопольним комітетом систему закупівель різних вакцин міністром Раїсою Богатирьовою у свого сина Олександра Богатирьова, що здійснена за рахунок платників податків.

Злочинна схема полягає в тому, що у всіх тендерах на суму 17.946.604,92 грн., перерахованих у доданому документі, брали участь ПАТ «Фармстандарт-Біолік» та ТОВ «Бізкарта», або ТОВ «Валанж-фарм». При цьому, всі учасники пропонували МОЗ тільки вакцини виробництва «Фармстандарт-Біолік».

Аналіз проведених «тендерів», зроблений Антимонопольним комітетом України, дозволяє стверджувати, що у всіх випадках документи, що підтверджують відповідність пропозицій конкурсних торгів технічним, якісним та іншим вимогам до предмету закупівлі, в особливості їх реактогенності та термінам придатності на момент поставки, були відсутні. Такі порушення виявлені як при закупівлях вакцин для профілактики вірусного гепатиту В, так і при закупівлях вакцин від дифтерії та правця.

Такі висновки, в поєднанні з раніше опублікованими матеріалами, що підтверджують факти кричущих порушень при виробництві вакцин на підприємстві ПАТ «Фармстандарт-Біолік», та підозрами, пов'язаними з причинами загибелі немовлят, є достатніми підставами, для того, щоб змінити статус перевірки, проведеної Генеральною прокуратурою по депутатському зверненню, на статус кримінального розслідування.

Похожие материалы