Об’єднання організацій роботодавців медичної та мікробіологічної промисловості України звернулося до Держлікслужби України з проханням сприяти залишенню чинної редакції постанови КМУ від 8 серпня 2012 р. № 793

На ім’я Голови Державної служби України з лікарських засобів О.С. Соловйова надійшов лист від імені Президента Об’єднання організацій роботодавців медичної та мікробіологічної промисловості України, члена Колегії МОЗ України В.К. Печаєва з проханням спр..

На ім’я Голови Державної служби України з лікарських засобів О.С. Соловйова надійшов лист від імені Президента Об’єднання організацій роботодавців медичної та мікробіологічної промисловості України, члена Колегії МОЗ України В.К. Печаєва з проханням сприяти залишенню чинної редакції змін до Порядку здійснення державного контролю якості лікарських засобів, що ввозяться в Україну, у зв’язку з проектом постанови КМУ «Про внесення зміни до пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 8 серпня 2012 р. № 793», яким передбачено відтермінування до 1 липня 2013 р. набуття чинності норми щодо обов’язкового надання копії висновку стосовно підтвердження дотримання вимог GMP, виданого Держлікслужбою України, при імпорті та для подальшої реалізації ліків.

Як зазначено в листі, правління ООРММП України детально розглянуло вищезазначений проект постанови КМУ та вважає його прийняття недоцільним, оскільки останнім часом збільшилась кількість неякісних, фальсифікованих лікарських засобів, у тому числі і іноземного виробництва, саме за рахунок ввезення на територію України імпортних лікарських засобів, умови виробництва яких не завжди відповідають вимогам належної виробничої практики.

Також відомі випадки, коли в Україну лікарські засоби ввозяться великими фармацевтичними підприємствами, розташованими в державах, уповноважений орган у сфері контролю якості лікарських засобі яких є членом міжнародної Системи співробітництва фармацевтичних інспекцій (PIC/S), при цьому виробництво цих ліків (виробничі дільниці) розташоване не в країні — члені PIС/S і не відповідає вимогам належної виробничої практики (не має сертифіката GMP).

«Звертаємось до Вас, шановний Олексію Станіславовичу, з проханням підтримати наше звернення до Віце-прем’єр-міністра — Міністра охорони здоров’я України Богатирьової Р.В.», – говориться в документі.

Похожие материалы