Індійські фармацевти допомогли постраждалим від повені в Україні

Індійські фармацевти допомогли постраждалим від повені в Україні

26 вересня 2008 року відбулась офіційна церемонія передачі гуманітарної допомоги у вигляді ліків для постраждалих внаслідок повені регіонів. Акція носила назву «Від Гімалаїв до Карпат - в біді разом».

26 вересня 2008 року відбулась офіційна церемонія передачі гуманітарної допомоги у вигляді ліків для постраждалих внаслідок повені регіонів. Акція носила назву «Від Гімалаїв до Карпат – в біді разом».

Загалом Асоціація індійських виробників фармацевтичної продукції (Indian Pharmaceutical Manufacturers' Association – IPMA) та Східно-Європейський Інститут Розвитку (СЄІР) передали лікувальні препарати у загальній кількості 456593 одиниць ринковою вартістю близько 1 млн. гривень.

На офіційній церемонії передачі допомоги були присутні заступник міністра охорони здоров'я України і голова штабу щодо ліквідації наслідків повені в західних областях України Володимир Юрченко, посол Індії в Україні Дебабрата Саха, голова ІРМА Др. У.П.Р. Менон, голова правління СЄІР Мрідула Гош та директор програми охорони здоров'я і член правління СЄІР Віталій Кононов, а також керівники індійських фармацевтичних компаній в Україні.

Ліки відповідають переліку препаратів, визначеного Міністерством охорони здоров'я України для успішного подолання наслідків повені та попередження можливих спалахів інфекційних захворювань в постраждалих від повені областях. Як підкреслили представники СЄІР та АІВФП, всі ліки виготовлені найкращими індійськими підприємствами, сертифіковані за міжнародними стандартами і мають терміни придатності від 2009 до 2012 років.

Пояснюючи свій крок, голова АІВФП доктор У.П.Р. Менон, зокрема, зазначив, що індійський народ, як ніякий інший, гостро відчуває біль українців, оскільки часто потерпає від подібних стихійних лих.

У свою чергу, посол Індії в Україні Дебабрата Саха зазначив, що його країна є другим за величиною постачальником ліків до України, індійські препарати високоякісні і доступні за ціною для українців, а виробники фармацевтичної продукції з Індії акредитовані на світовому рівні.

У свою чергу, заступник міністра охорони здоров’я України і керівник штабу з ліквідації наслідків повені Володимир Юрченко подякував за надану гуманітарну допомогу і запевнив індійську сторону, що кожна пігулка чи ампула будуть передані конкретному постраждалому. За його словами, вся гуманітарна допомога вже розподілена між жителями західних областей, а з урахуванням нинішнього внеску, загалом постраждалому регіону надано благодійної допомоги у вигляді ліків на суму 3,5 млн. грн.

А щоб у хворих не виникало ніяких підозр стосовно якості індійських препаратів, член правління СЄІР Віталій Кононов запропонував МОЗ розглянути можливість надання разом з ліками копій міжнародних сертифікатів їхньої якості.

Джерело: www.moz.gov.ua; health.unian.net