Держлікслужба вилучила з обігу усі фальсифіковані серії лікарських засобів

Усі фальсифіковані серії лікарських засобів, виявлені у Львівській області, вилучені з обігу в аптечній мережі по всій території України. Про це повідомила перший заступник голови Держлікслужби України Інна Демченко під час розширеного засідання Громадс..

Усі фальсифіковані серії лікарських засобів, виявлені у Львівській області, вилучені з обігу в аптечній мережі по всій території України. Про це повідомила перший заступник голови Держлікслужби України Інна Демченко під час розширеного засідання Громадської Ради Держлікслужби України, у якому взяли участь представники професійних громадських об’єднань вітчизняних та іноземних виробників, оптової та роздрібної мереж з реалізації лікарських засобів.

Нагадаємо, що 8 листопада 2012 року співробітниками УБЕЗ ГУ МВС України та Держлікслужби у Львівській області з незаконного обігу на двох складах, які не мали ліцензії на провадження господарської діяльності з оптової торгівлі лікарськими засобами, були вилучені 597 серій препаратів, у тому числі й ін’єкційних форм, а також виробів медичного призначення. На сьогодні для 27 серій лабораторіями з контролю якості лікарських засобів Держлікслужби підтверджені ознаки фальсифікації.

Держлікслужба негайно заборонила обіг усіх виявлених на вказаних складах серій лікарських засобів та вилучила їх з лікувальних закладів, оптової та роздрібної мережі на всій території України.

Демченко закликала представників оптових компаній дотримуватися виконання ліцензійних умов та відпускати лікарські засоби лише тим суб’єктам, які мають відповідну ліцензію.

За її словами, виявлення фальсифікату під час здійснення інспекторами планових перевірок в аптечній мережі ускладнюється тим, що, згідно діючого законодавства, суб’єкт господарської діяльності має бути попереджений за 10 днів до її проведення. Ось чому більшість порушень, пов’язаних із виявленням фальсифікованих ліків в аптечній мережі, фіксуються інспекторами Держлікслужби при проведенні саме позапланових перевірок.

Джерело: www.diklz.gov.ua

Похожие материалы