В Україні розпочато будівництво нових медичних амбулаторій у сільській місцевості

В Україні розпочато будівництво нових медичних амбулаторій у сільській місцевості

Усього у 2018 році заплановано нове будівництво 512 сільських амбулаторій.

За рахунок державної підтримки у Кіровоградській, Дніпропетровській та Закарпатській областях розпочато будівництво 27 нових сучасних медичних амбулаторій у сільській місцевості. Усього у 2018 році заплановано нове будівництво 512 сільських амбулаторій. Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

«В областях України вже починають будуватися перші амбулаторії. По 27 проектах у Кіровоградській, Дніпропетровській та Закарпатській областях уже подані повідомлення про початок будівництва. Нагадаю, що всього в цьому році затверджено будівництво 512 нових амбулаторій у сільській місцевості на 2,7 млрд грн. Регіони мають ще дужче активізуватися, щоб завершити все вчасно, до кінця року», – сказав Парцхаладзе.

За даними регіонів, по 400 проектам уже отримано документи щодо права власності на земельні ділянки, по 100 проектам оголошені тендери на будівництво, по 34 – визначені генеральні підрядні організації на будівництво.

Крім цього, у Мінрегіоні вже розробили критерії щодо визначення обласними державними адміністраціями переліку існуючих амбулаторій у сільській місцевості, які можуть бути дооснащені за рахунок нерозподіленого залишку субвенції. Наразі області мають якнайшвидше подати до міністерства відповідні переліки для виділення фінансування на закупівлю відповідного обладнання та транспорту.

Похожие материалы