Оператори ринку медичних виробів об’єдналися в асоціацію

9 листопада провідні компанії-оператори ринку медичних виробів повідомили про створення Асоціації «Оператори ринку медичних виробів» (АОРМВ) - першого в Україні професійного об’єднання імпортерів, дистриб’юторів та інших учасників ринку медичних виробів.

9 листопада провідні компанії-оператори ринку медичних виробів повідомили про створення Асоціації «Оператори ринку медичних виробів» (АОРМВ) – першого в Україні професійного об’єднання імпортерів, дистриб’юторів та інших учасників ринку медичних виробів з метою захисту професійних інтересів членів Асоціації та забезпечення підтримки вільної конкуренції на ринку медичних виробів.

Нагадаємо, що про намір об’єднатися в Асоціацію, оператори ринку медичних виробів вперше заявили у вересні цього року під час І Українського Форуму операторів ринку виробів медичного призначення, який відвідало понад 100 учасників ринку з різних куточків України. Каталізатором цього процесу не в останню чергу стали події та зміни в чинному законодавстві, які зумовили необхідність консолідації представників ринку для ефективного механізму захисту інтересів ринку в умовах посилення державного тиску.

Наразі АОРМВ об’єднує 7 компаній, що виступили її засновниками. Серед них BogMark Ukraine, Фогт Медікал Логістік, МТК Максимед, Ігар, Аван-Медика, Калина компанія з розвитку бізнесу та Watsons. Президентом Асоціації був обраний Павло Харчик, Директор «Калина компанія з розвитку бізнесу».

Також уже розпочато прийом заявок на оформлення членства в Асоціації. Членами Асоціації можуть стати оператори ринку медичних виробів (імпортери, дистриб’ютори, аптечні заклади, торгові мережі та ін.).

З набуттям статусу члена АОРМВ компанії-члени отримують можливість:

  • отримувати моніторинг змін до законодавства, що регулює діяльність операторів ринку медичних виробів;
  • спілкуватися та обмінюватися досвідом з колегами;
  • брати участь у роботі Асоціації, її засіданнях, робочих групах тощо;
  • отримувати методичну та інформаційну допомогу з боку Асоціації;
  • звертатися до Асоціації за захистом спільних інтересів представників ринку та сприянням в розвитку підприємництва в Україні;
  • отримувати інформацію про тенденції та перспективи розвитку ринку виробів медичного призначення в Україні;
  • спільно з іншими членами Асоціації аналізувати проблемні питання, які виникають у процесі діяльності операторів ринку медичних виробів;
  • відстоювати свої права в органах виконавчої влади;
  • користуватися знижками на оплату участі у заходах Асоціації та її партнерів щодо налагодження зв’язків між представниками компаній та розширення їх бізнесу.

Крім того, повідомляється, що наразі Асоціація «Оператори ринку медичних виробів» проводить відбір партнерів на 2013 рік за напрямками:

  • ринкові дослідження
  • друкований засіб масової інформації
  • інтернет-видання.

Офіційним юридичним радником Асоціації «Оператори ринку медичних виробів» є ЮК «Правовий Альянс».

Усіх зацікавлених у співпраці запрошуємо звертатися до Секретаріату Асоціації.

Щодо умов набуття членства та за іншою додатковою інформацією стосовно діяльності Асоціації «Оператори ринку медичних виробів» звертайтеся, будь ласка, до Виконавчого директора Асоціації Дар’ї Дорощук за тел. +38 044 360 63 26 або електронною поштою [email protected]