У 2018 році експорт індійської фармпродукції до України може сягнути $300 млн

У 2018 році експорт індійської фармпродукції до України може сягнути $300 млн

Індія є третім найбільшим експортером лікарських засобів в Україну.

У 2016 році Індія експортувала в Україну фармацевтичні товари на суму понад $134 млн, що становило 28% загального експорту Індії в Україну. Про це повідомили в Асоціації Індійських фармацевтичних виробників (IPMA) під час бізнес-семінару на тему «Індія – глобальна сила у фармацевтиці».

Сьогодні на вітчизняному ринку працюють провідні індійські фармвиробники – Sun Pharma, Dr. Reddy's, Aurobindo, Stride, Hatro. Загалом же Індія є третім найбільшим експортером фармацевтичної продукції в Україну. У 2018 році індійська фармацевтична промисловість прагне досягти цільового експорту на суму до $300 млн.

Індія виготовляє ліки всіх терапевтичних категорій, а фармацевтичну продукцію експортує у більш ніж 200 країн світу. У країні розташовано 1400 підприємств, сертифікованих згідно зі стандартом WHO-GMP, і 253 підприємств із стандартом EDQM, який є обов`язковим для країн – членів ЄС.

Індія займає 10% світового ринку ліків із обсягом $110 млрд. Країна постачає 10% загальносвітової фармацевтичної продукції, 20% загального обсягу непатентованих лікарських засобів, 30% від усього затребуваного обсягу ліків для боротьби з ВІЛ. Крім того, країна посідає третє місце у світі за рівнем виробництва і 14-е місце у грошовому еквіваленті.

Похожие материалы