Костянтин Яриніч: З бюджету на медицину треба виділяти не менше 5% ВВП, якщо хочемо мати якісну медицину

Костянтин Яриніч: З бюджету на медицину треба виділяти не менше 5% ВВП, якщо хочемо мати якісну медицину

За висновками Всесвітньої організації охорони здоров’я, будь-яка національна медицина не може забезпечити надання якісної допомоги, якщо на неї виділяється менше 5 % ВВП.

Про це заявив народний депутат фракції партії "Блок Петра Порошенка" Костянтин Яриніч після засідання профільного парламентського комітету.

"Звернув особливу увагу представників МОЗ, що за висновками Всесвітньої організації охорони здоров’я, будь-яка національна медицина не може забезпечити надання якісної допомоги, якщо на неї виділяється менше 5 % ВВП. Дякую колегам по Комітету за одностайну підтримку моїх пропозицій щодо необхідності збільшення фінансування по програмі лікування хворих на хронічну ниркову недостатність методом гемодіалізу та на закупівлю лікарських засобів для лікування онкохворих", – підкреслив парламентар.

"Звернув увагу колег, що Кіровоградщина чи не єдина область, яка сьогодні ефективно спрямовує капіталовкладення на розвиток медичної інфраструктури. Окремим свідченням цього є відкриття новітнього відділення амбулаторного гемодіалізу у міській лікарні № 2 та запуск масштабного проекту Мобільної медичної консультації. Відтак, жителі усієї області тепер можуть безоплатно пройти обстеження на ризик онкологічних захворювань, що особливо важливо в умовах радіологічної ситуації на теренах нашої області. Тож, наразі, очікуємо належної державної підтримки запропонованих програм медичного захисту", – зауважив народний Яриніч.

Похожие материалы