Уляна Супрун оприлюднила неправдиву інформацію про рівень підготовки абітурієнтів медичних ВНЗ

Уляна Супрун оприлюднила неправдиву інформацію про рівень підготовки абітурієнтів медичних ВНЗ

В.о. Міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун повідомила про майже 6 тисяч "трієчників", які вступили на бюджет до медичних ВНЗ. Пізніше вона видалила своє повідомлення, отримавши критичні зауваження щодо маніпулювання даними.

4 серпня 2017 року в.о. Міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун на своїй сторінці у Фейсбук написала про критично низький рівень підготовки цього річних вступників до медичних ВНЗ.

"5800 абітурієнтів з балами нижче 150 із зовнішнього незалежного оцінювання є рекомендованими до зарахування до медичних вузів на бюджетні місця", – зазначила вона. За її словами, мінімальний прохідний бал, з яким абітурієнт може потрапити на бюджет в медичні вузи, – 123 бали, а в чотирьох медичних вузах кількість заяв абітурієнтів з балами нижче 150 становить понад 20%.

"Це 5800 осіб, які не змогли опанувати шкільну базою знань вище, ніж на трійку. Чи зможуть вони добре опанувати надскладної медичною наукою?" – висловила Уляна Супрун свою стурбованість.

"Цікава закономірність – до вузів, що знаходяться нижче по рейтингу рівня знань випускників, вирушило найбільше абітурієнтів із сертифікатами нижче 150 балів. Вони вибрали слабкі медуніверситети для того, щоб отримати шанс навчатися за державний рахунок", – додала Супрун.

Але пізніше вона видалила своє повідомлення, коли отримала критичні зауваження щодо цих розрахунків.

Як виявилось, із балом 126 вступило біля 1% осіб за квотами. Прохідний же бал на бюджет на медичні спеціальності – 161.

Похожие материалы