Завод «Індар» захопили за наказом прем’єра Криму?

Комітет захисту заводу «Індар» заявляє, що рейдерський напад на київський завод-виробник інсуліну здійснили за наказом прем'єра Криму Василя Джарти. Про це йдеться у відкритому зверненні комітету.

Комітет захисту заводу «Індар» заявляє, що рейдерський напад на київський завод-виробник інсуліну здійснили за наказом прем'єра Криму Василя Джарти. Про це йдеться у відкритому зверненні комітету.

«Починаючи з квітня 2011 року, на керівництво підприємства силами Міністерства внутрішніх справ почався здійснюватися шалений тиск. Було порушено за абсолютно надуманими підставами кілька кримінальних справ. Замовником чергової рейдерської атаки на підприємство є прем'єр-міністр Автономної республіки Крим Василь Джарти, який зараз контролює викрадений державний пакет акцій», – йдеться в повідомленні.

Це не перше захоплення заводу. Упродовж 2008-2010 років на завод було здійснено понад 25 рейдерських атак з погрозами фізичного знищення керівництва підприємства.

Комітет захисту підприємства закликає задіяти всі можливості держави для повернення викраденого державного пакету акцій у власність держави, вплинути на прем’єра Криму Джарти, припинити захоплення підприємства та переслідування і утиски членів його колективу.

До комітету захисту заводу увійшли директор «Індару» Олексій Лазарєв, заступник директора Віктор Романюк, головний бухгалтер Віктор Виговський, Діденко Н.Ю., Мотрук М.В., Костюченко М.К..

Нагадаємо, що у 2007 році ЗАТ «Індар» було включено у перелік підприємств, державні пакети акцій яких підлягали продажу. Однак пізніше розпорядженням Кабміну під керівництвом Віктора Януковича «Індар» виключили із цього переліку.

«П'ятого березня 2008 року попереднє керівництво ДАК «Укрмедпром» викрало державний пакет на користь офшорної компанії Storke Holdings Limited (Беліз). Слідче Управління СБУ 27 березня 2008 порушило кримінальну справу за фактом розкрадання держмайна посадовими особами та перевищення службових повноважень при відчужені 70.7016% статутного фонду ЗАТ «Індар» посадовими особами ДАК «Укрмедпром», і справу передали до суду», – йдеться у зверненні.

У травні 2009 колегія суддів господарської палати Верховного суду визнала незаконним продаж держпакету акцій у розмірі 70.7016% статутного фонду ЗАТ «Індар».

Питання щодо повернення в державну власність викраденого пакету акцій перебувало на постійному контролі президента, уряду, Міністерства охорони здоров'я, Генпрокуратури, Комітету Верховної Ради з боротьби з організованою злочинністю.

Як повідомлялося у п’ятницю, восьмого червня, співробітники заводу заявили про рейдерське захоплення у ніч з 7 на 8 липня.

Водночас у столичний міліції чутки про захоплення спростовували. Зокрема, інспектор відділу зв'язків з громадськістю ГУ МВС Ольга Білик наголосила, що ніякого захоплення не було, а насправді на заводі несуть службу охоронці Державної служби охорони.

Джерело: kiev.pravda.com.ua

Похожие материалы