Ірина Сисоєнко: Уряд не може й далі ігнорувати проблеми оплати праці медиків

Ірина Сисоєнко: Уряд не може й далі ігнорувати проблеми оплати праці медиків
  • Ирина Сысоенко
    Заместитель главы Комитета Верховной Рады по вопросам здравоохранения

За словами Сисоєнко, галузь руйнується, найкращі лікарі залишають державні й комунальні заклади, їдуть за кордон або йдуть працювати у приватний сектор.

Народний депутат «Об’єднання «Самопоміч», заступник голови парламентського Комітету з питань охорони здоров’я Ірина Сисоєнко ініціювала круглий стіл на тему «Питання оплати праці медичних працівників».

«Якщо Уряд і далі буде продовжувати ігнорувати проблему відсутності коштів оплати праці медичних працівників і не вживе термінових заходів, «люди в білих халатах» залишать операційні, приймальні відділення і прийдуть під стіни Парламенту та Уряду. Саме такий настрій медичної спільноти по всій Україні, адже галузь руйнується, найкращі лікарі залишають державні й комунальні заклади, їдуть за кордон або йдуть працювати у приватний сектор. У районах, селах недостатність забезпечення медичними працівниками становить до 30%», – наголосила Ірина Сисоєнко.

На круглому столі зібрались В. о. Міністра охорони здоров’я Уляна Супрун, президент Академії медичних наук України, директори інститутів АМНУ, представники медичних профспілок, керівники обласних департаментів, головні лікарі, депутати обласних рад. Водночас, за словами Ірини Сисоєнко, заступник Міністра фінансів покинув круглий стіл одразу після свого виступу та не захотів ані чути про проблеми лікарів, ані думати, де шукати кошти на підвищення заробітних плат медикам.

«Ті, від кого залежить життя українських громадян, мають мати умови для праці, достойну заробітну плату, захист і гарантії держави не лише в нормі закону, а й у діях урядовців. Тож наступного тижня чекаю від МОЗ остаточних цифр щодо потреби фонду заробітних плат усіх областей, потреби інститутів АМНУ давно вже пораховані, та буду звертатись до Бюджетного комітету Парламенту допомогти Уряду знайти фінансування та подати зміни до Державного бюджету України», – зазначила Ірина Сисоєнко.

Похожие материалы