ОХМАТДИТ просить МОЗ України негайно розподілити між регіонами ліки, термін придатності яких закінчується (+документи)

ОХМАТДИТ просить МОЗ України негайно розподілити між регіонами ліки, термін придатності яких закінчується (+документи)

Перерозподілу або заміни потребують препарати, поставлені міжнародними закупівельними агенціями.

Керівництво Національної дитячої спеціалізованої лікарні «ОХМАТДИТ» звернулось до в. о. Міністра охорони здоров'я Уляни Супрун із проханням перерозподілити або замінити лікарські засоби у зв’язку з неможливістю їх використання до закінчення терміну придатності.

«У зв’язку з наявністю в НДСЛ «ОХМАТДИТ» великої кількості медикаментів, що були отримані лікарнею у 2016 році за державними закупівлями для лікування дітей з онкогематологічними захворюваннями, та неможливістю їх використання до закінчення їх терміну придатності, переконливо просимо МОЗ України перерозподілити їх до інших медичних закладів України або, у відповідності до наданих компанією Crown Agents гарантій, здійснити їх заміну на медикаменті з довшим терміном придатності», – зазначається в листі в. о. головного лікаря НДСЛ «ОХМАТДИТ» Тетяни Іванової та завідуючої Центром дитячої онкогематології і трансплантації кісткового мозку Світлани Донської.

Як вказано в листі, перерозподілу або заміни потребують такі препарати:

  • Віфенд, 200 мг – 520 таблеток (термін придатності до квітня 2017 року, отриманий 10 листопада 2016 року)
  • Орунгал, 150 мл – 200 флаконів (термін придатності до квітня 2017 року, отриманий 2 вересня 2016 року)
  • Метотаб, 2,5 мг – 800 таблеток (термін придатності до квітня 2017 року, отриманий 18 листопада 2016 року)
  • Сандімун, 50 мг – 450 капсул (термін придатності до квітня 2017 року, отриманий 26 липня 2016 року)
  • Сандімун, 100 мг – 650 капсул (термін придатності до квітня 2017 року, отриманий 26 червня 2016 року).

За кілька днів в інтернеті з'явився скан листа за підписом Уляни Супрун, яким МОЗ України дозволило міжнародному закупівельному агентству Crown Agents поставити ліки із малим терміном придатності.

Нагадаємо, зазвичай навіть аптеки не беруть на реалізацію препарати із терміном придатності менше 80%. Однак Уляна Супрун дозволила Crown Agents поставити ліки із терміном придатності менше 75%.

Наприклад, термін придатності препарата "ОРУНГАЛ" спливе у квітні 2017 року. Уляна Супрун дозволила поставити цей препарат із малим терміном придатності, однак ОХМАТДИТ не встигне його використати до закінчення цього терміну. Тому ОХМАТДИТ просить принаймні передати препарат тим медичним закладам, які встигнуть його використати.

Похожие материалы