Компанії зі статутним капіталом 375 грн докинули 94 млн грн на «Охматдит» і дозволили 100% авансу

Компанії зі статутним капіталом 375 грн докинули 94 млн грн на «Охматдит» і дозволили 100% авансу

Додаткові роботи з будівництва лікувально-діагностичного комплексу «Охматдит» виконає ТОВ «Ріола-Модуль Лтд».

Державне підприємство «Укрмедпроектбуд» 26 грудня уклало угоду з ТОВ «Ріола-Модуль Лтд» про додаткові роботи з будівництва сучасного лікувально-діагностичного комплексу Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит» на 94,24 млн грн. Про це повідомляється в системі «Прозорро».

У серпні фірма виграла тендер на добудову лікарні за 213,40 млн грн. Угода передбачала добудову лікувально-діагностичного корпусу, влаштування інженерних мереж, внутрішнє опорядження, придбання обладнання електропостачання та вентиляції, а також ліфтів.

Нинішню закупівлю додаткових робіт провели за переговорною процедурою для сумісності з уже виконаними роботами. Тепер до липня 2017 р. мають влаштувати:

  • зовнішні мережі каналізації
  • зовнішні мережі дощової каналізації
  • тимчасовий індивідуальний тепловий пункт та тепломережу
  • електроосвітлення
  • електрообладнання
  • системи пожежогасіння та слабкострумові мережі
  • технологічні отвори для інженерних мереж
  • демонтаж залізобетонних конструкції
  • тимчасовий контур будівлі
  • систему холодозабезпечення
  • загально-будівельні роботи для дахової котельні.

На будівельно-монтажні роботи припадає 82,59 млн грн, на обладнання – 11,65 млн грн. Повний перелік останнього з цінами оприлюднено в угоді.

При цьому в договорі вказано, що замовник може заплатити генеральному підряднику 100% аванс і за обладнання, і за будівельно-монтажні роботи впродовж трьох днів після підписання угоди. А генпідрядник має використати аванс за роботи за півроку, а по обладнанню – за десять місяців. Дозвіл на ці авансові проплати замовник реконструкції «Охматдиту» отримав згідно зі змінами до урядових постанов про порядок попередніх оплат, зроблених Кабінетом Міністрів у 2015-2015 рр.

«Ріола-Модуль Лтд» зі статутним капіталом 375 грн належить іванофранківцю Володимиру Духовичу, який раніше був партнером по ТОВ «НВО «Стальконструкція» Романа Абрамовського – колишнього заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ. Зараз ту фірму переписано на киянина Яна Єгору.

Абрамовський у 2008-2012 рр. очолював правління будівельного ПАТ «Укрстальконструкція», яке контролювали брати Сергій і Олександр Тарути. Сергій Тарута у 2014 р. очолював Донецьку ОДА, а нині є позафракційним нардепом.

Після звільнення з компанії Тарути Абрамовський працював заступником директора «Ріола-модуль лтд». Крім того, він донині співволодіє донецьким ТОВ «Український морський альянс» і нещодавно вийшов зі складу засновників ТОВ «Завод Коксохімобладнання».

Раніше разом із фірмою-підряднком у Вишгороді по вул. Шлюзовій, 4 було прописане ТОВ «Спілка заводів важкого машинобудування», якому належало ПрАТ «Завод Коксохімобладнання», ліквідоване у 2009-2010 рр. за рішенням суду. У 2009 р. з’явилося однойменне ТОВ, де директором став Олексій Горюшко – екс-голова наглядової ради ПрАТ. Коли ТОВ записали на Романа Абрамовського, директором став Володимир Кохан – батько Андрія Кохана, колишнього керівника ПрАТ.

У березні-листопаді «Укрмедпроектбуд» очолював Дмитро Шутовський, доки не пішов у відставку за власним бажанням. Із 1 листопада в. о. керівника держпідприємства тимчасово є Богдан Боруховський, засновник групи компаній «Авант» (ФГ «Авант Органік», ТОВ «Авант А.Г.Р.О.», ТОВ «Авант Інжиніринг», ТОВ «Авант Т.Р.А.Н.С.»). У 2008-2009 роках він керував ТОВ «Компанія з управління будівельними проектами «Герц». Президентом однойменної групи тоді був донецький бізнесмен Олександр Ротов, який у 2006 р. був керівником місцевого штабу БЮТ. Сам Боруховський у 2006 р. висувався у Київраду від блоку «Євген Марчук «Єдність».

Похожие материалы