Рада проголосувала за зміни до Бюджетного кодексу щодо видатків на охорону здоров’я, – депутат БПП

Рада проголосувала за зміни до Бюджетного кодексу щодо видатків на охорону здоров’я, – депутат БПП

Про це повідомив народний депутат з фракції Партії «Блок Петра Порошенка» Сергій Рудик.

Верховна Рада внесла зміни до Бюджетного кодексу щодо видатків на охорону здоров’я та освіту, що забезпечуються з місцевих бюджетів. За відповідний проект закону (реєстраційний № 5131) проголосували 244 депутати.

Законопроектом пропонуються зміни до Бюджетного кодексу України в частині унормування питань, що врегульовують відносини між державним та місцевими бюджетами і передбачають уточнення напрямів використання медичної та освітньої субвенції, що надаються з Державного бюджету місцевим бюджетам, та переліку видатків, які передбачається передати на фінансове забезпечення з місцевих бюджетів, а також ряд інших положень, необхідних для ухвалення проекту Державного бюджету на 2017 рік.

Під час розгляду законопроекту №5131 народний депутат з фракції Партії «Блок Петра Порошенка» Сергій Рудик повідомив, що для ухвалення Державного бюджету на 2017 рік Парламент має ухвалити низку проектів законів, які є бюджетоутворюючими.

«До таких законів належить і законопроект №5131. Нагадаю, Кабмін уперше за багато років вчасно подав проект бюджету до Верховної Ради України. Зараз м’яч на нашому полі, і те, чи буде вчасно прийнятий бюджет, залежить винятково від сесійної зали. Цей законопроект є доопрацьованим, зокрема, у частині формування Держфонду регіонального розвитку в загальному та спеціальному фонді Держбюджету. Урегульовані питання фінансового забезпечення видаткових повноважень місцевих бюджетів. І ще багато важливих аспектів. Тобто, це системний законопроект, без прийняття якого неможливо прийняти законопроект про Державний бюджет на 2017 рік. Слід наголосити, що без остаточного прийняття законопроектів №5131 і наступного №5132 є проблематичним затвердження Державного бюджету на наступний рік з дотриманням збалансованості практично всіх його показників. Тому фракція Блоку Петра Порошенка закликає підтримати законопроект №5131», – сказав Рудик.

Похожие материалы