Антимонопольний комітет України опублікував звіт за результатами дослідження фармринків

Антимонопольний комітет України опублікував звіт за результатами дослідження фармринків

Антимонопольний комітет опублікував результати дослідження фармацевтичних ринків за період 2014 – І півріччя 2016 року.

22 листопада 2016 року АМКУ опублікував результати ґрунтовного дослідження фармацевтичних ринків за 2014 рік, 2015 рік та І півріччя 2016 року. Про це повідомила прес-служба АМКУ.

Антимонопольний комітет відобразив у звіті аналіз особливостей функціонування фармацевтичних ринків в Україні, дії регуляторів та поведінку учасників цих ринків (виробників/імпортерів лікарських засобів, дистриб’юторів лікарських засобів, аптечних мереж). Також у звіті окреслено основні фактори та проблемні питання, що створюють передумови для можливого вчинення як регуляторами, так і учасниками фармацевтичних ринків, порушень законодавства про захист економічної конкуренції та перешкоджають розвитку конкуренції.

АМКУ сформулював висновки та пропозиції щодо шляхів вирішення існуючих на ринку проблемних питань задля розвитку дієвої конкуренції на фармацевтичних ринках та встановлення прозорих взаємовідносин між учасниками ринків у цій сфері, що сприятиме підвищенню економічної доступності лікарських засобів.

Комітет впевнений, спільними зусиллями всіх гілок влади та фармацевтичного бізнесу можливо досягнути позитивних результатів у розвитку реальної конкуренції на фармацевтичних ринках, що надасть можливості пересічному громадянину купувати необхідні йому якісні ліки за доступними цінами і зберегти життя та здоров’я українського народу.

З повним текстом Звіту можна ознайомитись тут.

З презентацією Звіту можна ознайомитись тут.

Похожие материалы