Володимир Гройсман: Уряд у Бюджеті на 2017 рік передбачає кошти на реімбурсацію ліків

Володимир Гройсман: Уряд у Бюджеті на 2017 рік передбачає кошти на реімбурсацію ліків

Уряд з 1 січня закладає таку програму у розмірі 500 млн грн, зазначив Прем'єр.

Уряд у Державному бюджеті України на 2017 рік передбачає кошти на запровадження механізму реімбурсації лікарських засобів та стимулювання створення центрів серцево-судинної хірургії у містах країни. Про це заявив Прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час позачергового засідання Уряду щодо розгляду проекту Закону України «Про Державний бюджет України на 2017 рік», який підготовлений до другого читання відповідно до бюджетних висновків.

«Ми запроваджуємо реальний механізм реімбурсації ліків, – зауважив Володимир Гройсман. – Компенсувати вартість ліків для людей, які хворіють гіпертонічною хворобою, і також запровадити такі програми по захворюванню на цукровий діабет та астму».

Відповідні рішення напрацьовані Міністерством охорони здоров'я України, зауважив він.

Уряд з 1 січня закладає таку програму у розмірі 500 млн грн, зазначив Прем'єр-міністр.

Говорячи про необхідність придбання ангіографічного обладнання, що дає можливість перевіряти судини серця, вчасно діагностувати та лікувати важкі хвороби серця, Голова Уряду зауважив: «Ми закладаємо зараз 150 млн грн для того, щоб по всій країні на умовах співфінансування з місцевими бюджетами стимулювати створення центрів серцево-судинної хірургії».

Він зазначив, що в Україні величезна смертність від серцево-судинних захворювань.

«Наше завдання зараз – по всіх територіях дати можливість доступу до такої процедури», – зауважив він.

Похожие материалы