Інтерпол виключив Раїсу Богатирьову зі списку розшукуваних осіб

Інтерпол виключив Раїсу Богатирьову зі списку розшукуваних осіб

За словами представника Укрбюро Інтерполу, те, що Інтерпол вирішив не втручатися у справу Богатирьової, не означає, що Україна не може в інший спосіб її розшукувати і екстрадувати.

Колишнього Міністра охорони здоров’я України часів Віктора Януковича Раїсу Богатирьову знято з розшуку. Це підтвердили в Українському бюро Інтерполу. Однак, за словами першого заступника начальника робочого апарату Укрбюро Інтерполу Євгена Паніотова, те, що Інтерпол вирішив не втручатися у справу екс-регіоналки, не ставить під сумнів звинувачення проти неї і не означає, що Україна не може використовувати інші міжнародні механізми для її розшуку.

«Інтерпол не втручається в питання політичного, військового, релігійного, расового характеру. Там проаналізували дану справу, вбачають стосовно конкретної особи політичний контекст, тому на основі цього висновку – згідно зі своїм статутом – Інтерпол не може втручатися у цю справу. Проте це не є перепоною для використання Україною інших можливостей чи механізмів. Тобто Інтерпол не ставить під сумнів правопорушення, не ставить якихось обмежень для розшуку цієї особи. І Україна має використовувати інші методи взаємодії, співпраці з правоохоронцями інших держав для розшуку цієї особи», – зазначив Паніотов.

Він підтвердив, що відбулося засідання комісії, на якому було вирішено вилучити інформацію про розшук Богатирьової з бази даних і заборонити правоохоронним органам використовувати канал Інтерполу для обміну інформацією стосовно неї. Паніотов ще раз наголосив на том, що це не означає, що Україна не може в інший спосіб розшукувати Богатирьову і екстрадувати її.

«Рішення Інтерполу про те, що він не братиме участь в розшуку якоїсь особи, не означає, що він ставить під сумнів звинувачення стосовно конкретної особи. Він просто не втручається», – зазначив Паніотов.

«Інтерпол – це механізм обміну поліцейською інформацією, один із багатьох інструментів міжнародної співпраці. Інтерпол має правило, що не може обмінюватися інформацією, якщо, на його погляд, справа має політичний контекст. Проте злочинців розшукують правоохоронні органи кожної країни», – додав представник Укрбюро Інтерполу.

Похожие материалы