АМКУ ініціює заборону рекламу ліків та БАДів

Антимонопольний комітет України виступає за заборону реклами медичних препаратів  і біологічно активних добавок (БАДів) у ЗМІ.

Антимонопольний комітет України виступає за заборону реклами медичних препаратів і біологічно активних добавок (БАДів) у ЗМІ.

Про це повідомив учора під час круглого столу в Києві голова Комітету Олексій Костусєв.

«Ми добиватимемося, аби на рівні законодавства заборонили рекламу медичних препаратів і біологічних добавок у засобах масової інформації», – сказав пан Костусєв.

За словами очільника Комітету, через несумлінну рекламу люди втрачають не просто гроші, «а й життя».

Він повідомив, що сьогодні відбудуться публічні слухання з приводу необхідності заборони рекламування лікарських препаратів та біологічно-активних добавок.

На сьогодні комітет проводить окремі слухання в кожному конкретному випадку і відчуває «шалений опір» з боку виробників. Тому, вважає Олексій Костусєв, цю проблему необхідно розв`язати в національному масштабі.

До участі в заході запрошено керівництво Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я, Міністерства охорони здоров’я, Держспоживстандарту, Державної санітарно-епідеміологічної служби, Державного фармакологічного центру, Об’єднання організацій роботодавців медичної та мікробіологічної промисловості, ВАТ «Фармак», ЗАТ «Фарміцевтична фірма «Дарниця», ЗАТ НВЦ «Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод» та інші.

Джерело: health.unian.net; www.kmu.gov.ua

Похожие материалы