Нардеп: Необхідно розпочати закупівлю ліків та вакцин на 2017 рік

Нардеп: Необхідно розпочати закупівлю ліків та вакцин на 2017 рік
  • Ирина Сысоенко
    Заместитель главы Комитета Верховной Рады по вопросам здравоохранения

До регіонів уже доставлено понад 90 тисяч доз вакцини для профілактики сказу, 26 серпня у країну поставлена вакцина для профілактики туберкульозу у кількості 2,5 млн доз.

На екстреному засіданні парламентського Комітету з питань охорони здоров’я депутати звернули увагу в.о. Міністра охорони здоров’я Уляниі Супрун на необхідності одержання інформації про потреби регіонів щодо лікарських засобів та вакцин.

Також парламентарі акцентували на необхідності якомога швидше розпочати роботу щодо закупівлі ліків та вакцин на 2017 рік. Про це повідомила член Комітету, народний депутат від «Об’єднання «Самопоміч» Ірина Сисоєнко.

На екстреному засіданні представники Міністерства охорони здоров’я прозвітували про щеплення дітей першого року життя станом на 1 серпня 2016 року. Охоплення щепленнями становило: проти туберкульозу – 13,1%, проти поліомієліту – 39,8%, проти кашлюку, дифтерії, правця – 2,3%, проти гемофільної інфекції – 7,3%, проти кору, паротиту, краснухи – 37,8%, проти гепатиту В – 28,8%.

«МОЗ інформує, що станом на 26 серпня 2016 року до регіонів розподілено такі вакцини: комбіновану вакцину для профілактики дифтерії, правця, коклюшу (ацелюлярний компонент), поліомієліту та захворювань, спричинених Haemophilus influenza типу b (ПЕНТАКСИМ) – 417 700 доз; вакцину для профілактики захворювань гепатиту В – 350 000 доз; для профілактики захворювань, спричинених Haemophilus influenza типу b (ПЕНТАКСИМ) – 519 950 доз; для профілактики кору, паротиту та краснухи – 277 000 доз; для профілактики дифтерії, правця у дорослих (АДП-М) – 1 599 000 доз», – підкреслює Ірина Сисоєнко.

Крім того, додає народний депутат, до регіонів України доставлено понад 90 тисяч доз вакцини для профілактики сказу, закупленої ЮНІСЕФ, а 26 серпня 2016 року в країну поставлена вакцина для профілактики туберкульозу у кількості 2,5 млн доз. Упродовж 7-10 днів вона буде розвезена в усі регіони.

«Також на моє прохання Уляна Супрун пообіцяла на кожному засіданні комітету подавати інформацію стосовно кількості ліків і вакцин, доставлених в області, щоб разом із громадянами та лікарями перевіряти наявність препаратів у лікарнях», – резюмує Ірина Сисоєнко.

Похожие материалы