Павло Розенко: За рахунок децентралізації у сфері охорони здоров'я та наближення послуг до людини – всі тільки виграють

Павло Розенко: За рахунок децентралізації у сфері охорони здоров'я та наближення послуг до людини – всі тільки виграють

Про це під час наради в Міністерстві охорони здоров’я сказав Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко.

Кардинальне реформування системи охорони здоров’я та виведення української медицини на європейський рівень – це один із пріоритетів чинного Кабінету Міністрів України. Про це під час наради в Міністерстві охорони здоров’я сказав Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко.

«Протягом останнього десятиліття в нашій державі ведуться розмови про реформування системи охорони здоров’я. Робляться певні кроки, але процес іде болісно і непросто. Але, незважаючи на це, Уряд рішуче налаштований на проведення кардинальних реформ і системних змін. Наше завдання – вивести галузь на європейський рівень, щоб кожен громадянин відчув на собі підвищення якості медичних послуг», – зазначив Павло Розенко.

Учасники наради обговорили питання створення госпітальних округів, яке має завершитися до 1 січня 2017 року. «Госпітальні округи мають почати функціонувати вже з 1 січня 2017 року. Тому час на виконання завдань є дуже обмеженим», – сказав Павло Розенко, звертаючись до керівництва МОЗ та керівників департаментів охорони здоров’я місцевих державних адміністрацій.

Павло Розенко підкреслив, що процес створення госпітальних округів має відбуватися повністю відкрито, публічно і прозоро та враховувати регіональні особливості різних областей.

За його словами, у результаті децентралізації люди повинні відчути підвищення рівня і якості соціальних, в тому числі і медичних, послуг. «За рахунок децентралізації, за рахунок наближення послуг до людини – всі тільки виграють», – наголосив він.

Похожие материалы