Наркозно-дихальні апарати для киян на 5 млн грн поставить кандидатка Думчева

Департамент охорони здоров’я Київської міської ради уклав низку угод на постачання медобладнання на 12,55 млн грн.

Департамент охорони здоров’я Київської міської ради 9 грудня уклав низку угод на постачання медичних апаратів на загальну суму 12,55 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

ТОВ «Глобалмедгруп» отримає 5,40 млн грн, а ТОВ «Євромедпроект» – 7,15 млн грн.

Чотирнадцять нових медичних апаратів мають бути доставлені до лікарень до кінця 2015 року. Зокрема, апарати ШВЛ призначені для проведення штучної вентиляції легенів новонародженим та дорослих.

Власником ТОВ «Глобалмедгруп» значиться Майя Кліщевська, яка прописана в селі Чубинське під Києвом. Директором фірми є сестра Кліщевської Емма Гук.

Кліщевська у червні 2014 року була лаборантом кафедри тюркології та аспіранткою Інституту філології КНУ імені Тараса Шевченка. Емма Гук балотувалася по округу №7 (Голосіївський район) до Київської міської ради від партії «Рух за реформи» Сергія Думчева.

Компанія «Глобалмедгруп» була заснована у лютому 2014 року, а перший тендер фірма виграла в серпні 2014 року. Згідно з даними «Вісника державних закупівель», загалом «Глобалмедгруп» виграла тендерів на суму 92,88 млн грн, більшість з яких було отримано у квітні-грудні 2015 року.

Окрім того, «Глобалмедгруп» фігурує у кримінальному провадженні щодо завищення ціни на томограф для «База спеціального медичного постачання» у Дніпропетровську. Згідно із судовими матеріалами, «Глобалмедгруп» у листопаді 2015 року виграла тендер на постачання томографа Chorus 1,5 T на суму 34,80 млн грн. За словами слідчих, томограф відповідав технічним вимогам, але ціна на нього завищена. Так, у вересні 2015 року «Глобалмедгруп» пропонувала томограф Chorus 1,5 T «Обласній базі спеціального медичного постачання» Житомирській облради за 29,62 млн грн, що на 5,18 млн грн менше.

Згідно з даними «Вісника державних закупівель», «Євромедпроект» виграв тендерів з 2010 року на суму 188,04 млн грн. Власники «Євромедпроект» – Юрій Стасько та Тетяна Ільницька, які прописані за однією адресою. Видання «Обозреватель» писало, що компанія «Євромедпроект» пов’язана з Миколою Кузьмою. А також разом з двома іншими фірмами («ЄМГ» Україна», «Діатех-Україна») з швейцарською Enterprises Medicales Gray S.A. Підконтрольні Кузьмі фірми займаються ввезенням медичного обладнання в Україну.

Одним із постачальників «Євромедпроекту» є швейцарська фірма «Enterprises Medicales Gray S.A». Через цю ж фірму імпортувала обладнання компанія «НВО «Практика» для встановлення на «швидких» для МОЗу за часів Януковича. Тоді Міністерство доходів встановило завищення ціни імпортованого устаткування у 7 разів.

Назва апарату Кількість Вартість, грн Переможець
Апарат ШВЛ екстра-класу для новонароджених 1 998 200 Євромедпроект
Апарат ШВЛ універсальний 1 1 966 000 Євромедпроект
Наркозно-дихальний апарат екстракласу, універсальний 2 1 449 938 Глобалмедгруп
Апарат ШВЛ з компресором та вологозатримувачем 1 499 350 Глобалмедгруп
Наркозно-дихальний апарат з можливістю проведення інгаляційної анестезії 4 499 885 Глобалмедгруп
Наркозно-дихальний апарат 4 798 600 Євромедпроект
Наркозно-дихальний апарат з капнографичним монітором 1 994 500 Євромедпроект

Похожие материалы