У Вінниці аптека заманювала покупців неправдивими знижками

У Вінниці аптека заманювала покупців неправдивими знижками

Вінницьке відділення Антимонопольного комітету України припинило порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції в діях міського комунального підприємства «Вінницька міська аптека».

Про це інформує прес-служба Антимонопольного комітету Вінниччини.

Як встановило відділення Антимонопольного комітету, підприємство самостійно розробило рекламу про надання знижок на фармацевтичні товари, косметичні товари і розмістило її на фасадній частині аптеки. Проте біля місць роздрібної торгівлі вказаними товарами інформацію про певні умови реалізації товару не було розміщено.

Згідно з поясненням підприємства знижка 7% поширюється не на всіх покупців, а лише на власників дисконтної картки, а знижка 10% – лише на власників дисконтної картки – ветеранів (учасників) ВВВ. Відповідно до наказу по підприємству 7%-ва знижка при реалізації медикаментів поширюється на населення при придбанні медикаментів або виробів медичного призначення на суму від 100 грн., а також на пенсіонерів м. Вінниці без ліміту придбаного товару, а знижка на 10 % – лише на ветеранів ВВВ при наявності посвідчення.

Потенційні покупці, які мали намір придбати в аптеці підприємства медикаменти або вироби медичного призначення, ознайомившись з рекламою, не змогли отримати повної інформації щодо знижки цін, а також щодо категорій населення, на які поширюються знижки, у зв’язку з відсутністю даної інформації на носіях реклами.

Таким чином, зазначена реклама внаслідок обраного способу її викладення містила неповну інформацію щодо умов придбання лікарських засобів, що могло ввести в оману осіб, які з нею ознайомлювались, та відповідно, впливати на їх вибір щодо придбання зазначених товарів саме в аптеці підприємства.

Після втручання Антимонопольного комітету підприємство прийняло рішення про зняття реклами.

Похожие материалы