«Самопоміч» наполягає на включенні до парламентського порядку денного законопроектів, що стосуються реформування галузі

«Самопоміч» наполягає на включенні до парламентського порядку денного законопроектів, що стосуються реформування галузі

Про це повідомила депутат фракції «Об’єднання «Самопоміч», заступник голови комітету з питань охорони здоров’я Ірина Сисоєнко.

«Вчора разом з Міністром охорони здоров’я ми ще раз обговорили ці законопроекти, і сьогодні будемо просити Голову Верховної Ради включити їх до порядку денного як невідкладні», — повідомила вона.

Депутат зазначила, що розгляд цих документі гальмується профільним комітетом, проте без їх ухвалення не може розпочатися комплексне реформування системи надання медичних послуг населенню.

«Ці законопроект змінюють головне – механізм фінансування медзакладів. Зараз в нас фінансуються койко-місця, законопроектами вводиться система фінансування послуг, що надаються громадянам», — зауважила Сисоєнко.

За її словами, така модель фінансування дасть більше свободи в розпорядженні коштами керівникам медзакладів, і дозволить покращити якість медпослуг.

«По суті без цих законів говорити про можливість, навіть часткового, запровадження страхової медицини не можна. Їх ухвалення дасть змогу залучати в лікарні не лише кошти держбюджету, але й з інших джерел, і таким чином буде можливість підвищити як якість послуг, так і зарплату лікарям», — повідомила вона.

Похожие материалы