Нардеп звинуватив голову парламентського комітету Ольгу Богомолець у цинізмі та саботажі

Нардеп звинуватив голову парламентського комітету Ольгу Богомолець у цинізмі та саботажі

Затягування з розглядом законопроектів і небажання скликати засідання Комітету – це лише намагання не допустити реформування галузі, вважає депутат.

Народний депутат України Костянтин Яриніч звинуватив голову Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я Ольгу Богомолець у цинізмі та саботажі.

"21 липня 2015 року я звернувся до Ольги Богомолець з проханням невідкладно скликати засідання Комітету з включенням до порядку денного засідання внесених Кабінетом Міністрів України законопроектів, спрямованих на реформування медичної галузі. 31 липня Ольга Богомолець надала відповідь, у якій, на моє глибоке розчарування, стверджує, що скликання найближчим часом неможливе", – написав нардеп на своїй сторінці у соціальній мережі.

Зволікання з розглядом внесених Кабміном законопроектів, вважає Яриніч, є неприпустимим. Він зазначив, що разом зі своєю колегою по Комітету Іриною Сисоєнко звернувся до Голови Верховної Ради та Голови регламентного комітету з проханням дати доручення Голові Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я невідкладно скликати засідання Комітету, а також дати доручення Першому заступнику голови Комітету з питань регламенту та організації роботи провести перевірку правомірності викладених у листі Голови профільного Комітету пояснень щодо неможливості скликання засідання Комітету і за наявності порушень вжити необхідних заходів реагування, передбачених Регламентом Верховної Ради.

"На моє глибоке переконання, затягування з розглядом законопроектів і небажання скликати засідання Комітету – це лише намагання не допустити реформування галузі. Постійний саботаж та цинізм, який ми бачимо від голови комітету та деяких його членів, змушують задуматись над тим, а чим же керуються насправді ці люди? Не думаю, що інтересами держави", – зазначив Костянтин Яриніч.

"Сподіваюсь Голова Верховної Ради відреагує на наш лист і допоможе повернути роботу Комітету в потрібне для реформ медицини русло", – додав він.

Похожие материалы