Ірина Сисоєнко: Парламент ухвалив законодавство, яке може ліквідувати корупційні схеми при закупівлі препаратів

Ірина Сисоєнко: Парламент ухвалив законодавство, яке може ліквідувати корупційні схеми при закупівлі препаратів
  • Ирина Сысоенко
    Заместитель главы Комитета Верховной Рады по вопросам здравоохранения

Депутат наголосила, що в законі чітко зазначений перелік постанов, які має прийняти Уряд, щоб новий прозорий механізм закупівлі ЛЗ запрацював.

Парламент ухвалив законодавство, яке може ліквідувати корупційні схеми при закупівлі лікарських засобів за державні кошти, але тепер ще потрібно, щоб урядовці почали його виконувати. Про це заявила депутат фракції Об’єднання «Самопоміч», заступник голови Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я Ірина Сисоєнко.

«Ухвалений парламентом закон про закупівлю ліків через міжнародні організації є тим новим механізмом, якого ще в нашій державі не існувало. Ми відпрацьовували кожну літеру і врахували кожну дрібницю, щоб після прийняття цей закон реально запрацював», – констатувала депутат.

Сисоєнко наголосила, що в законі чітко зазначений перелік постанов, які має прийняти Кабінет Міністрів, щоб новий прозорий механізм закупівлі препаратів запрацював.

Проте досі, за її словами, жодної ініціативи зі створення цих підзаконних актів з боку МОЗ немає.

Депутат наголосила, що у профільному комітеті та експертних громадських об’єднаннях готові допомогти МОЗ з напрацюванням потрібних документів.

«Яким би не був спротив, механізм закупівлі ліків через міжнародні організації має запрацювати. Ми докладемо для цього всіх можливих зусиль», – зазначиа Ірина Сисоєнко.

Похожие материалы