«Фармацевтична фірма «Дарниця» придбала 29,95% акцій НВЦ «Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод»

«Фармацевтична фірма «Дарниця» придбала 29,95% акцій НВЦ «Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод»

20 березня 2015 року ПрАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця» придбало 29,95% акцій ПАТ «Науково-виробничий центр «Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод» за 171 млн 844 тис. грн.

Продаж акцій було здійснено Київрадою в електронній системі фондової біржі «Перспектива». Кошти, отримані від продажу комунальної власності, будуть спрямовані містом на реалізацію програм соціального захисту.

Умови придбання пакету акцій та взяті покупцем інвестиційні зобов’язання передбачають максимальне сприяння з боку ПрАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця» основним цілям діяльності та соціальної політики «Борщагівського хіміко-фармацевтичного заводу».

«Борщагівський ХФЗ» – підприємство з високим рівнем виробничої культури у відповідності до вимог міжнародних стандартів GMP (Належної Виробничої Практики) завдяки інвестиціям у модернізацію та реконструкцію виробництва. Орієнтація компанії на якість, безпечність та доступність препаратів відповідає цінностям ПрАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця», – коментує угоду Генеральний директор «Фармацевтичної фірми «Дарниця» Світлана Діденко. – В нинішніх складних політичних та економічних умовах, коли роль вітчизняного фармвиробника посилюється, угода є потенційною можливістю для налагодження партнерських відносин, що сприятимуть зниженню імпортозалежності у такій соціально орієнтованій продукції як лікарські засоби, внаслідок чого виграє кінцевий споживач. Ми відкриті до обміну досвідом та до реалізації спільних системних заходів з оптимізації і розвитку саме вітчизняного виробництва лікарських засобів».

Варто зазначити, що підприємства мають 18 років спільної історії розвитку: у 1976 році було засновано «Київське виробниче хіміко-фармацевтичне об'єднання «Дарниця», до складу якого увійшли «Дарницький хіміко-фармацевтичний завод» – головне підприємство, «Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод» та «Київський вітамінний завод». З 1994 року «Борщагівському ХФЗ» була надана економічна і юридична самостійність.

Похожие материалы