Сисоєнко: Державні закупівлі препаратів будуть здійснюватись через міжнародні агенції

Сисоєнко: Державні закупівлі препаратів будуть здійснюватись через міжнародні агенції
  • Ирина Сысоенко
    Заместитель главы Комитета Верховной Рады по вопросам здравоохранения

Автори вже зареєстрованих законопроектів разом із експертами МОЗ та неурядових організацій працюють над єдиною спільною редакцією документа.

У Верховній Раді зареєструють єдиний спільний проект закону, який врегулює питання державних закупівель ліків через міжнародні організації ЮНІСЕФ та ВООЗ. Таку заяву зробила Ірина Сисоєнко, депутат фракції Об’єднання «Самопоміч», заступник голови Комітету з питань охорони здоров’я, повідомляє прес-служба фракції.

Сисоєнко нагадала, що зобов’язання запровадити механізм закупівлі лікарських засобів та вакцин через міжнародні агенції закріплене в Коаліційній угоді.

Депутат зазначила, що на сьогоднішній день у парламенті зареєстровано кілька законопроектів, що мають забезпечити закупівлю медикаментів уже цього кроку.

З метою скоротити час обговорення в Комітеті автори зареєстрованих проектів законів разом із експертами МОЗ та неурядових організацій працюють над єдиною спільною редакцією документа.

«Протягом кількох днів ми відкличемо раніше подані тексти і зареєструємо один спільний законопроект, який буде враховувати всі зауваження, зокрема від ВООЗ», – заявила Ірина Сисоєнко.

Похожие материалы