Міністр охорони здоров'я підписав зі Світовим банком угоду про позику в розмірі $215 млн

Міністр охорони здоров'я підписав зі Світовим банком угоду про позику в розмірі $215 млн

Гроші підуть на реалізацію проекту «Поліпшення охорони здоров’я на службі людей».

Міністр охорони здоров’я України Олександр Квіташвілі та керівник програми Світового банку по Україні, Білорусії, Молдові Паоло Беллі підписали угоду між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку щодо впровадження в Україні проекту «Поліпшення охорони здоров’я на службі людей». Згідно з угодою Україна отримає близько $215 млн. Про це повідомили у прес-службі МОЗ.

Угоду було підписано відповідно до розпорядження Петра Порошенка № 129\2015-рп «Про делегацію України для участі у переговорах із МБРР щодо укладення угоди про позику».

Як зазначив Квіташвілі, позика дасть змогу пришвидшити процес реформування української медицини.

Мета проекту «Поліпшення охорони здоров’я на службі людей» – розбудова медичної інфраструктури та підвищення якості медичних послуг у 8 областях України. Зокрема, ідеться про інвестиції, спрямовані на впровадження нового фінансового механізму в медичній сфері, профілактику, раннє виявлення та лікування онкологічних та серцево-судинних захворювань, удосконалення первинної медико-санітарної допомоги, приведення нормативно-правових актів до світових стандартів, проведення інформаційно-роз’яснювальної кампанії тощо.

Проект буде реалізовано протягом 5 років. Обсяг фінансування складає $261 млн, з них близько $215 млн надає Світовий банк.

В угоді прописані показники ефективності проекту, порядок проведення фінансового моніторингу, стандарти й терміни аудиту, запобіжні заходи, які пов’язані з екологічними та соціальними ризиками.

Наступний крок – ратифікація угоди дирекцією МБРР, яка запланована на 4 березня 2015 року.

Похожие материалы