Медичні заклади закупили обладнання та ліків для діалізу на 110,80 млн грн

Тендери були розіграні 23-28 січня.

23-28 січня за результатами тендерів медичні заклади уклали угоди на постачання устаткування та лікарських засобів для перитонеального діалізу та гемодіалізу на суму 110,80 млн грн, пишуть «Наші гроші».

Найбільші підряди роздала Вінницька обласна клінічна лікарня імені М. І. Пирогова. Так, компанія «Діавіта» отримає 21,48 млн грн за комплекс ліків для перитонеального діалізу. Крім того, за витратні матеріали для гемодіалізу 39,52 млн грн буде перераховано фірмі «Діалсервіс».

Ці ж компанії отримали значні підряди па постачання діалізних матеріалів для Департаменту охорони здоров’я виконавчого органу Київської міської державної адміністрації: «Діавіта» на 6,59 млн грн, «Діалсервіс» на 5,53 млн грн. Зазначимо, що майже в усіх випадках ці фірми конкурували між собою, або конкуренцію їм складала компанія «Румед».

ТОВ «Діавіта» заснував у червні 2014 року Сергій Ледін, колишній заступник директора державного підприємства «Укрмедпостач». Також він очолював правління ще одного постачальника діалізного устаткування – «Бакмед».

Співзасновник фірми «Бакмед» – Микола Баришевський, який також є засновником ТОВ «Лінк-Медитал». Ця компанія минулого тижня отримала підряд Рівненської обласної клінічної лікарні вартістю 4,77 млн грн на постачання витратних матеріалів для перитонеального діалізу, розігравши його з ТОВ «Бакмед».

«Діалсервіс» і «Румед» входять до так званої групи компаній «Гамбра». Вони були засновані Леонідом та Лілією Файнблатами, які є власниками компанії «Гамбрамед». Ця група є одним із двох лідерів ринку матеріалів для гемодіалізу, де конкуренцію йому складає так звана група «Фрезеніус».

Минулого тижня цю групу на тендері Миколаївської обласної лікарні репрезентувало спільне українсько-німецьке підприємство у формі ТОВ «ТТВ-ДОМ» ЛТД, яке отримало підряд вартістю 26,97 млн грн, розігравши його з фірмою «Ренарт». Отже, здобутки компаній з групи «Гамбра» і фірми «Бакмед» минулого тижня склали майже 78 млн грн, ще 27 млн грн отримала група «Фрезеніус».

Ці групи не брали участі в тендері Ковельського міськрайонного медичного об’єднання Волинської області, де перемогли фірми «Госпітальний менеджмент» з групи «Лізоформ» (4,47 млн грн) і «Торговий дім «Медсервіс» львів’янина Сергія Тиховича (0,99 млн грн).

Похожие материалы