«Самопоміч» вимагає від Кабміну розблокувати тендери для закупівлі гемодіалізу

За словами голови фракції Об’єднання «Самопоміч» у Верховній Раді Олега Березюка, компанії, які пов’язані з оточенням екс-президента Віктора Януковича, уже втретє блокують через АМКУ проведення тендеру на закупівлю розхідних матеріалів для гемодіалізу.

Компанії, які пов’язані з оточенням екс-президента Віктора Януковича, уже втретє блокують через АМКУ проведення тендеру на закупівлю розхідних матеріалів для гемодіалізу. Таке затягування справи може призвести до смерті сотень хворих. Про це заявив голова фракції Об’єднання «Самопоміч» у Верховній Раді Олег Березюк.

«На Львівщині склалася страшна ситуація. Усі хворі, які отримують гемодіаліз, а це сотні людей, наступного тижня можуть померти, тому що один із учасників державних закупівель уже втретє блокує проведення тендеру на закупівлю розхідних матеріалів для гемодіалізу. Ідеться про компанії ТОВ “УКРПРОФМЕД” та ТОВ “РУМЕД”, які пов’язують з оточенням колишнього президента Януковича», – зазначив Березюк.

Олег Березюк закликав Міністерство охорони здоров’я негайно дати роз’яснення Антимонопольному комітету про те, що закупівлі для гемодіалізу проводять комплектно: закуповують технічні засоби та розхідні матеріли, які мають відповідати технічним вимогам сучасних медичних апаратів, що встановлені у центрах гемодіалізу.

«Вимагаємо від уряду та МОЗ негайно вжити всіх заходів для недопущення смерті сотень людей. Вимагаємо також, щоб Генеральна прокуратура України, Служба безпеки України та Міністерство внутрішніх справ вжили всіх можливих заходів у межах своїх повноважень для розслідування фактів зловживання недобросовісними правами учасниками державних закупівель, а також дій АМКУ», – зазначив голова фракції.

Також він наголосив, що Генеральний прокурор України, голова СБУ та міністр внутрішніх справ несуть особисту відповідальність за захист прав людини на отримання вчасної медичної допомоги від корупційних зловживань цих компаній та службовців АМКУ.

Похожие материалы