Прокуратура Києва виявила факт розкрадання державних коштів працівниками одного з медзакладів столиці

Прокуратура Києва виявила факт розкрадання державних коштів працівниками одного з медзакладів столиці

Державному бюджету було завдано майже 54 тисячі гривень збитків.

Прокуратура Деснянського району міста Києва розпочала кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем працівниками поліклініки, які завдали державному бюджету майже 54 тисячі гривень збитків. Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

Як зазначили у прес-службі, лікарі Комунального некомерційного підприємства "Центр первинної медико-санітарної допомоги №2" Деснянського району міста Києва упродовж 9 місяців виписували лікарські засоби за пільговими рецептами звичайним пацієнтам. Крім того, для виписування пільгових рецептів використовувалися данні пацієнтів, які на той час до поліклініки не звертались.

Також було з'ясовано, що лікарі, окрім необхідних препаратів, виписували за пільговими рецептами своїм пацієнтам ліки, що не входять до пільгового переліку медикаментів.

Через такі дії лікарів бюджетні кошти, передбачені на виплати за пільгові медикаменти, закінчилися вже в листопаді.

Враховуючи виявлені порушення, прокуратура району за даним фактом внесла відомості до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України (привласнення та розтрата майна).

Наразі триває досудове розслідування.

Похожие материалы