Наказ МОЗ України від 17.03.2020 №672

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ

НАКАЗ №672 від 17.03.2020

Про організацію роботи апарату Міністерства охорони здоров’я України, підприємств, установ і організацій, що належать до сфери його управління, на період дії карантину

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (у редакції постанови Кабінету Міністрів України від 16 березня 2020 року № 215), відповідно до пункту 8 Положення про Міністерство охорони здоров’я України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 березня 2015 року № 267 (у редакції постанови Кабінету Міністрів України від 24 січня 2020 року № 90), з метою проведення профілактичних і протиепідемічних заходів

НАКАЗУЮ:

1. Керівникам самостійних структурних підрозділів МОЗ України, керівникам підприємств, установ і організацій, що належать до сфери управління МОЗ України (далі – установи), на період карантину з 18 березня до 03 квітня 2020 року:

1) забезпечити позмінну роботу державних службовців та працівників (далі – працівники), а за технічної можливості – віддалену (дистанційну) роботу в режимі реального часу через мережу Інтернет, якщо таке виконання не потребує використання інформації з обмеженим доступом, а також інших умов, забезпечення яких здійснюється лише у відповідних приміщеннях;

2) забезпечити безперебійну роботу підпорядкованих структурних підрозділів;

3) припинити відрядження працівників, окрім випадків нагальної необхідності та за попереднім погодженням з керівництвом МОЗ України;

4) скасувати або відтермінувати проведення запланованих нарад, засідань конкурсних комісій, заходів державного контролю (нагляду), перевірок, внутрішніх аудитів, атестаційних та акредитаційних заходів тощо;

5) забезпечити проведення робочих нарад, надання інформації за допомогою доступних засобів зв’язку та телекомунікацій, а заходів, у яких беруть особисту участь (з дотриманням обмеження щодо участі не більше 10 осіб), – лише за розпорядженням керівництва МОЗ України.

2. Керівникам самостійних структурних підрозділів апарату МОЗ України до 10 год. 00 хв. 18.03.2020 визначити перелік осіб, які можуть працювати у віддаленому доступі (дистанційно), забезпечивши при цьому належні результати роботи, та подати його до Департаменту управління персоналом разом пропозиціями щодо графіку роботи працівників підпорядкованих структурних підрозділів.

3. Департаменту управління персоналом узагальнити надані відповідно до пункту 2 цього наказу пропозиції та скласти графік роботи працівників апарату МОЗ України з переліком осіб, які працюють у віддаленому доступі (дистанційно), подати його на затвердження Державному секретарю МОЗ України І. Солодкій за погодженням з заступником Міністра охорони здоров'я України – головним державним санітарним лікарем України В. Ляшком та довести його до відома керівників самостійних структурних підрозділів.

4. Працівникам, що працюють у віддаленому доступі (дистанційно), упродовж робочого дня виконувати свої посадові обов’язки за допомогою інформаційно-комунікаційних технологій поза межами адміністративних будівель МОЗ України за місцем проживання (вдома) чи в іншому місці за їх вибором.

5. Керівникам підприємств, установ і організацій, що належать до сфери управління МОЗ України, забезпечити:

1) розробку та затвердження організаційно-розпорядчих документів щодо організації роботи установ на період карантину;

2) призупинити проведення прийому громадян посадовими особами установ;

3) припинення запрошення іноземних громадян та прийом іноземних делегацій;

4) перенесення засідань спеціалізованих вчених рад та інших дорадчих органів;

5) листування з МОЗ України шляхом використання системи електронної взаємодії органів виконавчої влади або шляхом надсилання сканкопій листів на електронну адресу [email protected].

6. Відділу інформаційних технологій забезпечити належні технічні умови для виконання роботи працівниками структурних підрозділів МОЗ України у віддаленому доступі (дистанційно).

7. Департаменту організаційного забезпечення:

1) вжити заходів щодо належного та своєчасного функціонування документообігу у МОЗ України;

2) посилити контроль за дотриманням належного рівня виконавської дисципліни.

8. Відділу матеріально-технічного забезпечення та охорони праці посилити контроль за санітарно-профілактичними заходами та пропускним режимом у адміністративних будівлях МОЗ України.

9. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра охорони здоров'я України – головного державного санітарного лікаря України Ляшка В.

Міністр Ілля ЄМЕЦЬ