Наказ МОЗ України від 01.04.2019 №712

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ

НАКАЗ №712 від 01.04.2019

Про затвердження заходів Міністерства охорони здоров`я України з правової роботи, перегляду та приведення у відповідність до законодавства про державну реєстрацію нормативно-правових актів Міністерства охорони здоров`я України

Відповідно до пункту 8 Положення про Міністерство охорони здоров`я України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 березня 2015 року № 267, постанови Кабінету Міністрів України від 26 листопада 2008 року № 1040 «Про затвердження Загального положення про юридичну службу міністерства, іншого органу виконавчої влади, державного підприємства, установи та організації» та з метою дотримання Міністерством охорони здоров’я України законодавства про державну реєстрацію нормативно-правових актів

НАКАЗУЮ:

1. Затвердити:

1) Графік проведення Управлінням правового забезпечення перевірок стану правової роботи на підприємствах, установах та організаціях, що належать до сфери управління Міністерства охорони здоров`я України, у 2019 році (далі – Графік проведення перевірок), що додається;

2) План заходів щодо перегляду та приведення у відповідність до законодавства про державну реєстрацію нормативно-правових актів Міністерства охорони здоров`я України (далі – План заходів), що додається.

2. Управлінню правового забезпечення забезпечити аналіз стану правової роботи та застосування законодавства за результатами перевірок згідно з Графіком проведення перевірок, затвердженим підпунктом 1 пункту 1 цього наказу.

3. Керівникам структурних підрозділів Міністерства охорони здоров`я України, центральних органів виконавчої влади, діяльність яких спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через Міністра охорони здоров’я України:

1) забезпечити в межах повноважень виконання Плану заходів, затвердженого підпунктом 2 пункту 1 цього наказу;

2) щокварталу до 15 числа першого місяця, наступного за звітним кварталом, подавати звіти про виконання Плану заходів до Управління правового забезпечення в паперовому та електронному вигляді (urmoz2017@gmail.com).

4. Персональну відповідальність за невиконання у встановлені строки Плану заходів несуть керівники структурних підрозділів Міністерства охорони здоров`я України, центральних органів виконавчої влади, діяльність яких спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через Міністра охорони здоров’я України, підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління Міністерства охорони здоров`я України.

5. Управлінню документального забезпечення, контролю апарату та зберігання архівних документів поставити на контроль щокварталу до 15 числа першого місяця, наступного за звітним кварталом, виконання Плану заходів.

6. Управлінню правового забезпечення забезпечити ознайомлення з цим наказом керівників структурних підрозділів Міністерства охорони здоров`я України, керівників центральних органів виконавчої влади, діяльність яких спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через Міністра охорони здоров’я України.

7. Визнати таким, що втратив чинність, наказ Міністерства охорони здоров`я України від 04 квітня 2018 року № 616 «Про затвердження заходів Міністерства охорони здоров`я України з правової роботи, перегляду та приведення у відповідність до законодавства про державну реєстрацію нормативно-правових актів Міністерства охорони здоров`я України».

8. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

В.о. Міністра У. СУПРУН