Проект наказу МОЗ щодо порядку розрахунку витрат на спирт етиловий

Статус: Проект – громадське обговорення

ПОВІДОМЛЕННЯ
про оприлюднення проекту наказу МОЗ України
«Про визнання таким, що втратив чинність, наказу Міністерства охорони здоров'я України від 13 вересня 2005 року №467»

Міністерством охорони здоров'я України на громадське обговорення пропонується проект наказу «Про визнання таким, що втратив чинність, наказу Міністерства охорони здоров'я України від 13 вересня 2005 року №467».

Метою даного проекту наказу є приведення вимог щодо порядку розрахунку витрат на спирт етиловий та звіту про обсяги виготовлення лікарських засобів з використанням спирту етилового для отримання компенсації у відповідність до норм чинного законодавства.

Проект наказу та пояснювальна записка до нього оприлюднені шляхом розміщення на офіційному веб-сайті Міністерства охорони здоров'я України в мережі Інтернет www.moz.gov.ua.

Пропозиції та зауваження від фізичних та юридичних осіб щодо проекту наказу надсилаються протягом місяця за адресою: Міністерство охорони здоров'я України 01601, м. Київ, вул. Михайла Грушевського, 7, e-mail: [email protected]


ПРОЕКТ

Про визнання таким, що втратив чинність, наказу Міністерства охорони здоров'я України від 13 вересня 2005 року №467

Відповідно до статті 229.1.1 Податкового кодексу України, пункту 8 Положення про Міністерство охорони здоров’я України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 березня 2015 року №267, з метою приведення у відповідність до чинного законодавства

НАКАЗУЮ:

1. Визнати таким, що втратив чинність, наказ Міністерства охорони здоров'я України від 13 вересня 2005 року №467 «Про затвердження форм розрахунку додаткових витрат на спирт етиловий та звіту про обсяги виготовлення лікарських засобів з використанням спирту етилового для отримання компенсації», зареєстрований у Міністерстві юстиції України 3 жовтня 2005 року за №1128/11408.

2. Управлінню фармацевтичної діяльності та якості фармацевтичної продукції забезпечити в установленому порядку подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.

3. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра Ілика Р. Р.

В.о. Міністра У. Супрун

ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту наказу Міністерства охорони здоров’я України

«Про визнання таким, що втратив чинність, наказу Міністерства охорони здоров'я України від 13 вересня 2005 року №467»

1. Обґрунтування необхідності прийняття акта

Проект наказу Міністерства охорони здоров’я України «Про визнання таким, що втратив чинність, наказу Міністерства охорони здоров'я України від 13 вересня 2005 року №467» розроблено з метою приведення вимог щодо порядку розрахунку витрат на спирт етиловий та звіту про обсяги виготовлення лікарських засобів з використанням спирту етилового для отримання компенсації у відповідність до норм чинного законодавства.

На виконання абзацу 3 пункту 11 Порядку випуску, обігу та погашення податкових векселів, авальованих банком (податкових розписок), що видаються до отримання з акцизного складу спирту етилового неденатурованого, спирту етилового денатурованого (технічного) та біоетанолу, які використовуються суб'єктами господарювання для виробництва окремих видів продукції, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27.12.2010 №1257, розроблено наказ Міністерства охорони здоров’я України від 23.03.2011 №156 «Про затвердження форми Звіту про обсяги виробництва лікарських засобів із використанням спирту етилового», що зареєстрований в Міністерстві юстиції України 7 квітня 2011 р. за №461/19199, яким затверджено форму Звіту про обсяги виробництва лікарських засобів із використанням спирту етилового.

Підпунктом «б» підпункту 229.1.1 пункту 229.1 статті 229 Податкового кодексу України встановлено ставку 0 гривень за 1 літр 100 відсотків спирту із спирту етилового, який використовується для виробництва лікарських засобів (у тому числі компонентів крові і вироблених з них препаратів), крім лікарських засобів у вигляді бальзамів та еліксирів.

Наказ МОЗ України від 13.09.2005 №467 «Про затвердження форм розрахунку додаткових витрат на спирт етиловий та звіту про обсяги виготовлення лікарських засобів з використанням спирту етилового для отримання компенсації» не відповідає чинному законодавству і підлягає визнанню таким, що втратив чинність.

2. Мета і шляхи її досягнення

Метою прийняття акта є приведення наказу МОЗ України від 13.09.2005 № 467 «Про затвердження форм розрахунку додаткових витрат на спирт етиловий та звіту про обсяги виготовлення лікарських засобів з використанням спирту етилового для отримання компенсації» у відповідність до чинного законодавства.

3. Правові аспекти

Нормативно-правові акти, що діють у цій сфері:

  • Податковий кодекс України
  • Порядок випуску, обігу та погашення податкових векселів, авальованих банком (податкових розписок), що видаються до отримання з акцизного складу спирту етилового неденатурованого, спирту етилового денатурованого (технічного) та біоетанолу, які використовуються суб’єктами господарювання для виробництва окремих видів продукції, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2010 р. №1257
  • наказ Міністерства охорони здоров’я України від 23 березня 2011 року №156 «Про затвердження форми Звіту про обсяги виробництва лікарських засобів із використанням спирту етилового», що зареєстрований в Міністерстві юстиції України 7 квітня 2011 р. за №461/19199.

4. Фінансово-економічне обґрунтування

Прийняття запропонованого проекту акта не потребує додаткових витрат з Державного бюджету України.

5. Позиція заінтересованих органів

Проект акта потребує погодження з Державною регуляторною службою України, Міністерством фінансів України, Державною фіскальною службою України та підлягає державній реєстрації у Міністерстві юстиції України.

6. Регіональні аспекти

Проект акта не стосується питання розвитку адміністративно- територіальних одиниць.

6.1. Запобігання дискримінації

У проекті акта відсутні положення, які містять ознаки дискримінації, а тому відсутня необхідність проведення громадської та антидискримінаційної експертизи.

7. Запобігання корупції

Проект акта не містить правил і процедур, які можуть містити ризики вчинення корупційних правопорушень.

8. Громадське обговорення

Проект наказу розміщено на офіційному веб-сайті МОЗ України з метою одержання зауважень і пропозицій від фізичних та юридичних осіб та їх врахування у встановленому законодавством порядку.

8.1. Розгляд Науковим комітетом Національної ради України з питань розвитку науки і технологій

Проект постанови не стосується сфери наукової та науково-технічної діяльності.

9. Позиція соціальних партнерів

Проект наказу не стосується соціально-трудової сфери.

10. Оцінка регуляторного впливу

Проект наказу не є регуляторним актом.

10.1. Вплив реалізації акта на ринок праці.

Проект наказу не впливає на ринок праці.

11. Прогноз результатів.

Прийняття запропонованого проекту наказу сприятиме приведенню вимог щодо порядку розрахунку витрат на спирт етиловий та звіту про обсяги виготовлення лікарських засобів з використанням спирту етилового для отримання компенсації у відповідність до норм чинного законодавства.

В.о. Міністра охорони
здоров’я України
Уляна Супрун