Проект розпорядження КМУ щодо реалізації Концепції реформування механізмів публічних закупівель ліків та медвиробів

Статус: Проект – громадське обговорення

ПОВІДОМЛЕННЯ
про оприлюднення проекту розпорядження Кабінету Міністрів України
«Про затвердження плану заходів щодо реалізації Концепції реформування механізмів публічних закупівель лікарських засобів та медичних виробів»

Міністерство охорони здоров'я України пропонує для публічного обговорення проект розпорядження Кабінету Міністрів України «Про затвердження плану заходів щодо реалізації Концепції реформування механізмів публічних закупівель лікарських засобів та медичних виробів»(далі – проект).

Проект розроблено на виконання пункту 2 розпорядження Кабінету Міністрів України від 23 серпня 2017 №582-р «Про схвалення Концепції реформування механізмів публічних закупівель лікарських засобів та медичних виробів»

Метою розробки проекту є організація впровадження положень Концепції реформування механізмів публічних закупівель лікарських засобів та медичних виробів шляхом виконання плану заходів з її реалізації.

Проект та пояснювальна записка до проекту оприлюднені шляхом розміщення на офіційному веб-сайті Міністерства охорони здоров'я України www.moz.gov.ua.

Пропозиції та зауваження до проекту просимо надсилати до Міністерства охорони здоров'я України за адресою: вул. М. Грушевского, 7, м. Київ, 01601, Відділ організації та забезпечення державних закупівель, е-mail: [email protected], [email protected]. Контактна особа: Коба Тетяна Миколаївна тел. (044) 200 08 48, Микитюк Олена Миколаївна (044) 200 08 47.


ПРОЕКТ

Про затвердження Плану заходів щодо реалізації Концепції реформування механізмів публічних закупівель лікарських засобів та медичних виробів

1. Затвердити план заходів щодо реалізації Концепції реформування механізмів публічних закупівель лікарських засобів та медичних виробів, затвердженої розпорядженням Кабінету Міністрів України від 23 серпня 2017 №582-р (далі – план заходів), що додається.

2. Погодитися з пропозицією Міністерства охорони здоров’я щодо реалізації до 31 грудня 2018 р. пілотного проекту з організації діяльності централізованої закупівельної організації відповідно до пункту 36 частини першої статті 1 Закону України "Про публічні закупівлі".

3. Затвердити Порядок реалізації пілотного проекту з організації діяльності централізованої закупівельної організації, що додається.

4. Під час реалізації пілотного проекту централізована закупівельна організація організовує і проводить процедури закупівель та закупівлі за рамковими угодами на безоплатній основі.

5. Міністерству охорони здоров’я:

  • оприлюднити інформацію про реалізацію пілотного проекту з організації діяльності централізованої закупівельної організації на своєму офіційному веб-сайті
  • подавати Кабінету Міністрів України кожного півріччя до 30 січня та 30 липня звіт про хід виконання плану заходів та результати реалізації пілотного проекту з організації діяльності централізованої закупівельної організації.
Прем’єр-міністр України В. Гройсман