Проект наказу МОЗ "Про внесення змін до реєстру референтних цін на препарати інсуліну"

Статус: Проект – громадське обговорення

ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО ОПРИЛЮДНЕННЯ

Проекту наказу Міністерства охорони здоров'я України
"Про внесення змін до реєстру референтних цін (цін відшкодування) на препарати інсуліну"

Міністерством охорони здоров'я України на громадське обговорення пропонується проект наказу Міністерства охорони здоров'я України "Про внесення змін до реєстру референтних цін (цін відшкодування) на препарати інсуліну".

Проект наказу Міністерства охорони здоров'я України "Про внесення змін до реєстру референтних цін (цін відшкодування) на препарати інсуліну" розроблено з метою забезпечення реалізації підпункту 3 пункту 3 постанови Кабінету Міністрів України від 5 березня 2014 року №73 (із змінами) "Питання реалізації пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на препарати інсуліну" та згідно із пунктом 7 Положення про реєстр референтних цін (цін відшкодування) на препарати інсуліну, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров'я України від 13 квітня 2016 року №359, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 10 травня 2016 року за №699/28829 та на виконання окремого доручення заступника Міністра від 16 грудня 2016 року №109.

Пропозиції та зауваження щодо проекту наказу просимо надсилати протягом місяця з дня опублікування у письмовому та/або електронному вигляді за адресою:

Управління фармацевтичної діяльності та якості фармацевтичної продукції МОЗ України: 01601, м. Київ, вул. Грушевського, 7. Контактна особа: Семиренко Олена Олександрівна тел. (044) 393-31-97, Гріценко Олександр Володимирович, тел. (044) 200-06-68.


ПРОЕКТ

Про внесення змін до реєстру референтних цін (цін відшкодування) на препарати інсуліну

З метою забезпечення реалізації підпункту 3 пункту 3 постанови Кабінету Міністрів України від 5 березня 2014 року №73 (із змінами) "Питання реалізації пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на препарати інсуліну" та згідно із пунктом 7 Положення про реєстр референтних цін (цін відшкодування) на препарати інсуліну затвердженого наказом Міністерства охорони здоров'я України від 13 квітня 2016 року №359, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 10 травня 2016 року за №699/28829 та окремого доручення заступника Міністра охорони здоров'я України від 26 грудня 2016 року №109

НАКАЗУЮ:

1. Унести зміни до Реєстру референтних цін (цін відшкодування) на препарати інсуліну, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров'я України від 21 листопада 2016 року №1264 "Про затвердження реєстру референтних цін (цін відшкодування) на препарати інсуліну", виклавши його в редакції, що додається.

2. Управлінню фармацевтичної діяльності та якості фармацевтичної продукції забезпечити оприлюднення цього наказу на офіційному веб-сайті МОЗ України.

3. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра Ілика Р. Р.

В.о. Міністра У. Супрун

ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проекту наказу Міністерства охорони здоров'я України
"Про затвердження реєстру референтних цін (цін відшкодування) на препарати інсуліну"

1. Обґрунтування необхідності прийняття акта

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 5 березня 2014 року №73 (із змінами) "Питання реалізації пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на препарати інсуліну" та наказу Міністерства охорони здоров'я України від 12 квітня 2016 року №359 "Про затвердження Положення про реєстр референтних цін (цін відшкодування) на препарати інсуліну та Порядку розрахунку референтної ціни (ціни відшкодування) на препарати інсуліну" розроблений проект наказу "Про затвердження реєстру референтних цін (цін відшкодування) на препарати інсуліну".

2. Мета і шляхи її досягнення

Метою проекту наказу є виконання постанови Кабінету Міністрів України від 5 березня 2014 року №73 (із змінами) "Питання реалізації пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на препарати інсуліну", наказу Міністерства охорони здоров'я України від 12 квітня 2016 року №359 "Про затвердження Положення про реєстр референтних цін (цін відшкодування) на препарати інсуліну та Порядку розрахунку референтної ціни (ціни відшкодування) на препарати інсуліну" та наказу Міністерства охорони здоров'я України від 06.07.2016 №679 "Про визначення адміністратора реєстру референтних цін (цін відшкодування) на препарати інсуліну".

Шляхами досягнення мети є прийняття проекту наказу.

3. Правові аспекти

У сфері відносин, що пропонується врегулювати Проектом наказу, діють такі нормативно-правові акти:

  • Закон України "Про лікарські засоби"
  • Закон України "Про ціни і ціноутворення"
  • постанови Кабінету Міністрів України:
    - від 5 вересня 1996 р. №1071 "Про порядок закупівлі лікарських засобів закладами та установами охорони здоров'я, що фінансуються з бюджету"
    - від 5 березня 2014 р. №73 (із змінами) "Питання реалізації пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на препарати інсуліну".

4. Фінансово-економічне обґрунтування

Прийняття проекту наказу не потребує додаткових фінансових і матеріальних витрат за рахунок Державного бюджету України.

5. Регіональний аспект

Проект наказу не потребує погодження з обласними та Київською міською державними адміністраціями.

6. Запобігання корупції

У проекті наказу відсутні правила і процедури, які можуть містити ризики вчинення корупційних правопорушень.

7. Громадське обговорення

З метою громадського обговорення проект наказу розміщено на офіційному сайті МОЗ України (www.moz.gov.ua).

8. Позиція соціальних партнерів

Проект наказу не стосується соціально-трудовоїсфери.

9. Оцінка регуляторного впливу

Проект наказу не є регуляторним актом.

  • 10. Прогноз результатів

    Прийняття проекту наказу дозволить:

  • виконати постанову Кабінету Міністрів України від 5 березня 2014 року №73 (із змінами) "Питання реалізації пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на препарати інсуліну" та наказу МОЗ України від 06.07.2016 №679 "Про визначення адміністратора реєстру референтних цін (цін відшкодування) на препарати інсуліну"
  • затвердити Реєстр референтних цін (цін відшкодування) на препарати інсуліну, що дасть можливість забезпечити населення України, у тому числі і сільської місцевості, доступними препаратами для лікування осіб, хворих на діабет.
Заступник Міністра Роман Ілик