Проект постанови КМУ щодо провадження діяльності, пов'язаної з обігом наркотичних засобів

Статус: Проект – громадське обговорення

ПОВІДОМЛЕННЯ про оприлюднення

проекту постанови Кабінету Міністрів України

"Про внесення змін до Порядку провадження діяльності, пов'язаної з обігом наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, та контролю за їх обігом"

Міністерство охорони здоров'я України пропонує для публічного обговорення проект постанови Кабінету Міністрів "Про внесення змін до Порядку провадження діяльності, пов'язаної з обігом наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, та контролю за їх обігом".

Пропозиції та зауваження щодо положень проекту надсилати протягом місяця з дня публікації проекту на електронну адресу: [email protected] (тел. 287 89 41 – Давиденко Ольга Григорівна).

Проект регуляторного акта та аналіз регуляторного впливу оприлюднені шляхом розміщення на офіційному веб-сайті Міністерства охорони здоров'я України в мережі Інтернет www.moz.gov.ua.


ПРОЕКТ

Про внесення змін до Порядку провадження діяльності, пов'язаної з обігом наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, та контролю за їх обігом

Кабінет Міністрів України постановляє:

1. Внести до Порядку провадження діяльності, пов'язаної з обігом наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, та контролю за їх обігом, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 3 червня 2009 р. №589" (Офіційний вісник України, 2009 p., №44, ст. 1477), зміни, що додаються.

2. Ця постанова набирає чинності з 1 січня 2016 року.

Прем'єр-міністр України А. Яценюк

ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА
до проекту постанови Кабінету Міністрів України
"Про внесення змін до Порядку провадження діяльності, пов'язаної з обігом наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, та контролю за їх обігом"

1. Обґрунтування необхідності прийняття постанови

Відповідно до Положення про Міністерство охорони здоров'я України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25.03.2015 №267, МОЗ України є головним органом у системі центральних органів виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів, протидії їх незаконному обігу.

Відповідно до пункту 60 розпорядження Кабінету Міністрів України від 20.08.2014 №805-р, в структурі Міністерства утворено загальнодержавний моніторинговий центр щодо наркотиків та наркотичної залежності, та наказом МОЗ України від 25.03.2015 № 170 затверджено Статут Державної установи "Український моніторинговий та медичний центр з наркотиків та алкоголю Міністерства охорони здоров'я України" (далі – Центр), згідно з яким на Центр покладено завдання здійснення на постійній основі збору, узагальнення та аналізу даних щодо наркотичної ситуації в Україні.

На виконання пункту 67 вищезазначеного розпорядження Кабінету Міністрів України Центром проведено аналіз на відповідність національних індикаторів наркоситуації європейським стандартам та вимогам сьогодення, а саме:

  • проаналізовані наявні матеріали стосовно даних щодо вживання не за медичним призначенням психоактивних речовин
  • проведена оцінка роботи лікувально-профілактичних закладів охорони здоров'я щодо якості наданні медичної допомоги особам, які мають психічні і поведінкові розлади внаслідок вживання цих речовин
  • здійснено моніторинг щодо кількості лікарських засобів, що містять наркотичні засоби, психотропні речовини та прекурсори, необхідної для забезпечення лікувального процесу в державі тощо.

За результатами проведеного аналізу з'ясовано, що в Україні не існує єдиних підходів зі збору, аналізу та впливу на наркоситуацію з метою її стабілізації.

Беручи до уваги досвід європейських країн та з метою виправлення вказаної ситуації Міністерством охорони здоров'я України розроблено проект постанови Кабінету Міністрів України "Про внесення змін до Порядку провадження діяльності, пов'язаної з обігом наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, та контролю за їх обігом" (далі – проект постанови КМУ).

Проектом постанови КМУ передбачено:

  • подання Міністерством охорони здоров'я Автономної Республіки Крим, структурними підрозділами з питань охорони здоров'я обласних, Київської та Севастопольської міськими держадміністраціями, за формою, встановленою МОЗ України, розрахунку потреби в наркотичних засобах і психотропних речовинах, включених до таблиць II і III Переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 6 травня 2000 р. №770 (далі – перелік), препаратах, що містять наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори в кількості, що перевищує гранично допустиму на наступний рік
  • подання до закладу охорони здоров'я з організаційно-методичною функцією моніторингу наркотичної та алкогольної ситуації (Центр) суб'єктами господарювання, які провадять діяльність, пов'язану з обігом засобів і речовин, включених до таблиць II і III та списку 1 таблиці IV переліку, препаратів, що містять наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори в кількості, що перевищує гранично допустиму інформацію за формою, встановленою МОЗ України
  • визначення порядку розрахунку обсягу квот, в межах яких здійснюється виробництво, виготовлення, зберігання, ввезення на територію України, вивезення з її території наркотичних засобів і психотропних речовин, включених до таблиць II і III переліку, та препаратів (лікарських засобів) в кількості, що перевищує гранично допустиму.

2. Мета і шляхи її досягнення

Метою проекту постанови є встановлення єдиних підходів зі збору та аналізу інформації щодо потреби в наркотичних засобах і психотропних речовинах, включених до таблиць II і III Переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 6 травня 2000 р. №770 (далі – перелік), препаратах, що містять наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори в кількості, що перевищує гранично допустиму на наступний рік, а також до розрахунку квот та обігу таких речовин на території України.

Шляхами досягнення мети є прийняття проекту постанови.

3. Правові аспекти

У даній сфері суспільних відносин діють:

  • Закон України "Про лікарські засоби"
  • Закон України "Про наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори"
  • постанова Кабінету Міністрів України від 3 червня 2009 р. №589 "Про затвердження Порядку провадження діяльності, пов'язаної з обігом наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, та контролю за їх обігом"
  • розпорядження Кабінету Міністрів України від 20.08.2014 №805-р "Про затвердження Національного плану заходів з виконання другої фази Плану дій щодо лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України".

4. Фінансово-економічне обґрунтування

Введення в дію вимог цієї постанови не потребує додаткових витрат з Державного та місцевих бюджетів.

5. Позиція заінтересованих органів

Проект постанови потребує погодження Міністерством фінансів України, Міністерством економічного розвитку і торгівлі України, Міністерством внутрішніх справ України, Державною службою з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва та проведення правової експертизи Міністерством юстиції України.

6. Регіональний аспект

Впливу на регіональний аспект немає.

6.1 Запобігання дискримінації

У проекті постанови відсутні положення, які містять ознаки дискримінації.

7. Запобігання корупції

Проект постанови не містить ризики вчинення корупційних правопорушень.

8. Громадське обговорення

Проект постанови розміщено на офіційному сайті Міністерства охорони здоров'я України – www.moz.gov.ua для громадського обговорення.

9. Позиція соціальних партнерів

Проект акта не стосується соціально-трудової сфери.

10. Оцінка регуляторного впливу

Проект постанови є регуляторним актом. Прийняття проекту постанови дозволить встановити єдині підходи зі збору та аналізу інформації щодо потреби в наркотичних засобах і психотропних речовинах, включених до таблиць II і III Переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 6 травня 2000 р. №770, препаратах, що містять наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори в кількості, що перевищує гранично допустиму на наступний рік, а також до розрахунку квот та обігу таких речовин на території України.

10.1. Вплив реалізації акта на ринок праці

Проект постанови не впливає на ринок праці.

11. Прогноз результатів

Прийняття проекту постанови дозволить встановити єдині підходи зі збору та аналізу інформації щодо потреби в наркотичних засобах і психотропних речовинах, включених до таблиць II і III Переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 6 травня 2000 р. №770, препаратах, що містять наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори в кількості, що перевищує гранично допустиму на наступний рік, а також до розрахунку квот та обігу таких речовин на території України.

Міністр Олександр Квіташвілі