"Швидкі"-пустишки

Нарешті відбулося розкриття пропозицій конкурсних торгів на закупівлю машин швидкої допомоги. Зважаючи на те, що МОЗ чотири рази безпідставно переносило цю подію буквально менше, ніж за годину до її очікуваного старту, цього разу все організували показо..

Нарешті відбулося розкриття пропозицій конкурсних торгів на закупівлю машин швидкої допомоги. Зважаючи на те, що МОЗ чотири рази безпідставно переносило цю подію буквально менше, ніж за годину до її очікуваного старту, цього разу все організували показово ідеально – он-лайн трансляція події, а у дворі перед МОЗом – у рядочок виставлені автівки швидких від різних компаній, що беруть участь у торгах.

От тільки, як вбачається з показаних цього дня машин, наші застереження щодо незаконним чином попередньо визначеного переможця торгів та китайського медобладнання для швидких є не безпідставними.

Нагадаю, як нам стало відомо з неофіційних джерел, причина чотириразового переносу міністерством торгів насправді полягає у тому, що виділені гроші вже поділили, а підставного "переможця" відкритих торгів неформально визначили. Так, переможцем торгів на закупівлю автомобілів швидкої медичної допомоги нібито має стати Приватне акціонерне товариство "Науково-виробниче об'єднання "ПРАКТИКА". Про це свідчила попередня підготовка, яку проводило зазначене підприємство. Зокрема, в нього, за попередніми даними, МОЗ планувало закупити швидкі на базі Peugeot Boxer.

Тож уявіть, яким було моє "здивувавання", коли виявилось, що на подвір'ї МОЗу стоять дві автівки Peugeot Boxer з назвою підприємства, що може їх поставити – "Практика".

Більше того, якщо всі авто, представлені перед міністерством, були повністю оснащені необхідною апаратурою та медзасобами, то "за дивним збігом обставин", машини НВО "Практика" були всередині порожніми – замість засобів першочергової допомоги лише два відкидних стільчика.

От тут і була поставлена остання крапка над "і" – адже ми вже заявляли, що за наявною офіційною документацією все устаткування швидких зазначене підприємство планує встановити китайського виробництва дуже сумнівної якості. А сьогодні його просто вирішили про всяк випадок не показувати – аби не різати громадськості очі відверто одноразовими приладами, які цього дня можна було дуже легко порівняти із європейським якісним обладнанням у сусідніх авто.

Тож, як бачимо, на жаль, інформація підтверджується.

Проте час "Ч" настане напередодні визначення МОЗом переможця тендеру – за 20 днів. Тому, щоби не допустити розкрадання держкоштів в особливо великих розмірах, народні депутати від фракції "Батьківщина" зверпнулися до МОЗу з вимогою оприлюднити всі пропозиції, які були надані на тендер із закупівлі "швидких" та повний протокол проведених конкурсних торгів.