Українці вважають реформу системи охорони здоров'я однією з найважливіших

Українці вважають реформу системи охорони здоров'я однією з найважливіших

Медичні державні заклади, а також суди, прокуратура, міліція, митна та податкова служба, на думку українців, залишаються найбільш корумпованими.

Дані січневого онлайн дослідження «Моніторинг сприйняття прогресу реформ», який TNS проводить спільно з Національною радою реформ, свідчать про те, що найбільш важливою реформою, на думку опитаних, є боротьба з корупцією. 50% опитаних назвали її найбільш потрібною реформою у 2016 році.

До топ найважливіших реформ на 2016 рік також входять реформа системи охорони здоров’я, судової системи та армії.

Не в пріоритеті, на думку опитаних, реформа системи управління державною власністю, реформа виборчої системи та державних закупівель.

Жителі східного регіону частіше, ніж вибірка в цілому, називають найбільш потрібною реформу децентралізації (10%).

Найбільш корумпованими сферами, на думку респондентів, залишаються медичні державні заклади, суди, прокуратура, міліція, митна та податкова служба.

Проект «Моніторинг сприйняття прогресу реформ» був ініційований проектним офісом Національної ради реформ у вересні 2015 року з метою більш повного відображення прогресу реформ. Дослідження проводилось методом онлайн опитування з 26 січня по 4 лютого 2016 року. Географія дослідження – уся Україна (крім АРК), міське населення, чоловіки й жінки у віці 18-55 років. Вибірка 1000 респондентів, квотна за статтю, віком, регіоном і розміром населеного пункту.

Похожие материалы